Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στις «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους»

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πηγαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη Βόρεια Εύβοια με τις «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους», παραμένοντας σταθερό στην πεποίθηση ότι οι κάτοικοι των απομονωμένων χωριών και περιοχών έχουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη του πολιτισμού και της ζωντανής μουσικής.

Στο φετινό φθινοπωρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου, που θα φιλοξενηθεί στις Ροβιές, στις Γούβες και στον Άγιο Ευβοίας, συμμετέχουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου (21.10), ο Μανώλης Μητσιάς (4.11) και η αγαπητή στην Εύβοια τραγουδίστρια Χριστίνα Μπελμέζου (3.11). Παράλληλα με τις συναυλίες, θα πραγματοποιηθούν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου στο Πευκί, στα Λουτρά Αιδηψού, τη Λίμνη και την Αγία Άννα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια‒Οι γέφυρες της μουσικής» που στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής.

Αυτό το φθινόπωρο, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού της Βόρειας Εύβοιας στην καλοκαιρινή της συναυλία στην παραλία της Αγίας Άννας, επιλέγει να παρουσιάσει στις Ροβιές τις πιο ξεχωριστές στιγμές της καλλιτεχνικής της διαδρομής, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μετρά πια 30 χρόνια μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή. Έχει κινηθεί σχεδόν σε όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας, καταγράφοντας πολύ σημαντικές προσωπικές επιτυχίες, ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους και προσφέροντας στο κοινό αξέχαστες στιγμές.

Στη συναυλία της στις Ροβιές, η Ελένη Τσαλιγοπούλου δίνει έμφαση στις μουσικές με τις οποίες μεγάλωσε και την καθόρισαν: η σπουδαία ελληνική μουσική παράδοση, από τα δημοτικά της Νάουσας μέχρι τα διαχρονικά νησιώτικα, συνδυάζεται αριστοτεχνικά με κορυφαία λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών μας, φτάνοντας μέχρι το δισκογραφικό παρόν της Ελένης Τσαλιγοπούλου και τις σύγχρονες διασκευές τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον τελευταίο δίσκο της, που είναι αφιερωμένος στον αλησμόνητο συνθέτη.

Φυσικά, από το πρόγραμμα της συναυλίας της δεν θα λείψουν και εμβληματικά τραγούδια που αγαπήσαμε από τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση.

Η τέχνη, η γνώση, το ταλέντο και το πάθος της Ελένης Τσαλιγοπούλου ως ερμηνεύτριας, καθώς και η ευρηματικότητα και η δεξιοτεχνία των εξαίρετων μουσικών που τη συνοδεύουν και συν-δημιουργούν μαζί της επί σκηνής, υπόσχονται μια μοναδική συναυλία, γεμάτη αγαπημένα τραγούδια που άντεξαν και αντέχουν στο χρόνο. Μια γιορτή με υπέροχες ερμηνείες που θα συντροφεύουν μελωδικά τις φθινοπωρινές νύχτες.

Συντελεστές: Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρες), Απόστολος Τσαρδάκας (κανονάκι), Άγης Παπαπαναγιώτου (μπάσο), Γιάννης Πούλιος (βιολί), Βασίλης Γιασλακιώτης (τύμπανα), Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι, μπουζούκι), Τάκης Σπυρόπουλος (ηχοληψία), Μαρία Αθανασοπούλου (φωτισμοί), Πάνος Γιαννακόπουλος (φωτογραφίες), Κωνσταντίνος Γεωργαντάς (artwork).

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βόρεια Εύβοια (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2023)

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας με περιορισμένη δυνατότητα διοργάνωσης βιωματικών μουσικών δράσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Φέτος, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου θα πραγματοποιηθούν στο Πευκί, στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Αυτό το φθινόπωρο, τα παιδιά θα απολαύσουν την προβολή της αριστουργηματικής κωμωδίας «Ο Χρυσοθήρας» του Τσάρλι Τσάπλιν με ζωντανή μουσική συνοδεία από τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Η προβολή συνδυάζεται με βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο ο γνωστός πιανίστας και συνθέτης θα μυήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στα μυστικά της κινηματογραφικής μουσικής και της σχέσης μουσικής-εικόνας μέσω της χρήσης απλών φορητών οργάνων από τα παιδιά, όπως κρουστών, κιθάρας, ακορντεόν, αυτοσχέδιων οργάνων κ.λπ. (Λουτρά Αιδηψού 19 Οκτωβρίου, Λίμνη 20 και 21 Οκτωβρίου).

Τέλος, τα νεαρά μέλη της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κώστα Ηλιάδη, θα συναντηθούν με παιδιά από σχολεία της Βόρειας Εύβοιας. Θα τους παρουσιάσουν τα μουσικά όργανα, θα τα εισαγάγουν στις έννοιες της ενορχήστρωσης και θα τους προτείνουν μια μουσική διαδρομή αντίστροφα στον χρόνο με πολύ χιούμορ και κατανοητά μουσικά παραδείγματα, πέρα από τα ακαδημαϊκά στερεότυπα. (Αγία Άννα 21 Νοεμβρίου, Πευκί 22 Νοεμβρίου)

«Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια-Οι γέφυρες της μουσικής»

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικά από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού καθώς και με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

Η εκτέλεση παραγωγής των συναυλιών γίνεται από την εταιρεία Φόρμιγξ. Πληροφορίες

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!