Η αφίσα για το live των Laibach την 25η Μαρτίου θα συζητηθεί πολύ

Η Ελληνική επανάσταση συναντά την Σοβιετική στην αφίσα του live των Laibach.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η γνωστή avant- garde σλοβένικη μπάντα Laibach, με τον σκληρό industrial ήχο, ήδη μετράει 35 χρόνια παρουσίας ξεκινώντας από την βιομηχανική πόλη της πρώην Γιουκοσλαβίας Trbovlje.

Η πιο αναγνωρίσιμη μπάντα, που προήλθε από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες, έρχεται στη Αθήνα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, για να παρουσιάσει ζωντανά στο Fuzz, με ανατρεπτικό τρόπο, τον τελευταίο δίσκο της με τίτλο «Also Sprach Zarathustra».

Οι Laibach σημειωτέον είναι το μόνο δυτικό συγκρότημα που έπαιξε στην Βόρεια Κορέα το 2015 στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσής της από την Ιαπωνία.

Ο Έλληνας web designer, Χάρης Χάραρης, θαυμαστής του συγκροτήματος, για να τους καλωσορίσει δημιούργησε μια αφίσα με αναφορά στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.
laiBO
Η αφίσα υιοθετήθηκε από το συγκρότημα και έγινε η «επίσημη» αφίσα της συναυλίας.

Ο Χάρης Χάραρης συνδύασε τον γνωστό πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Η ευγνωμονούσα Ελλάς», με τον σοβιετικής αισθητικής «Μεταλλουργό» ένα από τα σύμβολα που οι Laibach χρησιμοποίησαν για να απομυθοποιήσουν την χρησιμότητα των συμβόλων στην εποχή μας.

Η αφίσα που αμφισβητεί την πολιτική ορθότητα, κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, μετά την ανάρτησή της στα social media της μπάντας και σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!