«Fuerza Bruta»... Κοιτάξτε ψηλά! (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΡΕΠΟΡΤΑΖ+VIDEO+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Για περίπου μια ώρα το σώμα θα κυριαρχεί επί του μυαλού και οι «κλασικοί» φραγμοί ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους συντελεστές των παραστάσεων θα σπάσουν...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Αν θέλετε μια κλασική, κομψή, comme il faut, αποστασιοποιημένη παράσταση μην δείτε το Fuerza Bruta... Η διαδραστικότητα εξάλλου επιτυγχάνεται από το πρώτο λεπτό της παράστασης. Θα είστε όρθιοι στη σκηνή του θεάτρου Badminton.

To κορυφαίο Αργεντίνικο show των δημιουργών του De La Guarda, η «Σκληρή Δύναμη» όπως ονομάζεται, συνδυάζει μοναδικά χορό, θέατρο, σινεμά και βασικός του στόχος είναι η συμμετοχή των θεατών. Με άλλα λόγια η ενεργοποίηση των αντιδράσεων , των συναισθημάτων και των αισθήσεων μας, σε αντιδιαστολή με την σκέψη.

Μην προσπαθήστε να βρείτε την ιστορία στα θεατρικά-χορευτικά που θα δείτε, αφουγκραστείτε μόνο το ένστικτο και την ωμότητα της κίνησης-γλώσσας του ανθρώπινου σώματος ενώ τις αρμονικές κινήσεις -παρόμοιες σύγχρονου μπαλέτου- διαδέχονται οι αυθόρμητες, εκρηκτικές, κοφτές βουτιές στον χορευτικό υδάτινο κόσμο.

Κοιτάξτε ψηλά, προσπαθήστε να νιώσετε την ενέργεια της φωτισμένης με χρώματα λίμνης των χορευτριών-γοργόνων ενώ η ειδικά διαμορφωμένη σκηνή κατεβαίνει κατά πάνω σας. Μην σκέφτεστε την κίνηση σας, απλά νιώστε, αντιδράστε, χορέψτε σε ατμοσφαιρικούς ρυθμικούς ήχους κρουστών μαζί με τους ηθοποιούς που θα βρεθούν στα επόμενα χορευτικά, απρόσμενα ανάμεσα σας.

Για περίπου μια ώρα το σώμα θα κυριαρχεί επί του μυαλού και οι «κλασικοί» φραγμοί ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους συντελεστές των παραστάσεων θα σπάσουν. Η δύναμη του show και η μουσική διαπερνά τον θεατή. Ηθοποιοί στροβιλίζονται πάνω σε πανιά και τρέχουν ανάμεσα σε κινούμενους τοίχους. Ο running man, περπατά μόνος μπροστά σας, τρέχει και τον «πυροβολούν». Πρόκειται για την πιο δημοφιλή σκηνή του show. Οι ηθοποιοί και εμπνευστές της παράστασης ήταν σαφείς «Όταν νιώσουμε κάτι έντονο, παραδείγματος χάριν, όταν οδηγούμε και συμβεί ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, θα πούμε «ακούστε τί έπαθα σήμερα» και όχι «ακούστε τί είδα σήμερα», θέλουμε μετά την δυναμική μας παράσταση τα λόγια σας να είναι ακριβώς αυτά».

Επιπλέον η Fuerza Bruta είναι αποδεδειγμένα ομαδικό και συλλογικό έργο τόσο μεταξύ θεατών-συντελεστών όσο και μεταξύ των συντελεστών καθ’ εαυτών. Οι αρχικά 3 ηθοποιοί-χορευτές του σχήματος των 2 πρώτων χρόνων προετοιμασίας (2005) πληθύνανε. Ωστόσο, οι ρόλοι είναι κοινοί και μεταβλητοί. Όλοι κάνουν τα πάντα. Γι’ αυτό και από την μια στην άλλη παράσταση, οι θέσεις των ηθοποιών ίσως εναλλάσσονται. Μέλημα τους σε κάθε τους παράσταση και εδώ και 5 συνεχόμενα χρόνια στην Νέα Υόρκη είναι να νιώσουμε το «παιδικό πάθος».. και αν αφεθούμε θα το καταφέρουν.

Αναμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία (και επιείκεια για τις τιμές των εισιτηρίων καθώς το θέατρο δεν δέχεται κάποια κρατική επιχορήγηση) αφενός τις επίσημες και λίγες παραστάσεις από 22/9 του Fuerza Bruta και αφετέρου τα επόμενα δρώμενα της 7ης χρονιάς, του θεάτρου Badminton , μεταξύ αυτών, τη ρώσικη «Ωραία Κοιμωμένη» (Grigorovich Ballet), την Metafora – Ballet Flamengo Andalucia εκπρόσωπος του Ισπανικού Φλαμένγκο, την Opera La Traviata του Βέρντι, τα φημισμένα ακροβατικά της Κίνας -τα Χριστούγεννα (26 Δεκεμβρίου με 6 Ιανουαρίου)-, τις δύο μεγάλες ελληνικές παραγωγές το «Άγαμοι Θύται» και ένα αφιέρωμα στις χρυσές επιθεωρήσεις (επίσης με ζωντανή ορχήστρα) καθώς και ένα εντυπωσιακό ελληνικό παιδικό έργο όπου ο «Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων» θα μπορούν να πετάνε πάνω από την σκηνή. Ενδιάμεσα, θα παρακολουθούμε χορευτικά γεγονότα σαν το μπαλέτο Ζιζέλ και τη «Μασκαράτα» του Λέρμοντοφ. Και αύτη δεν θα είναι η τελευταία χρόνια λειτουργίας του θεάτρου όπως φημολογείται, καθώς ο κ. Αδάμ διαβεβαίωσε ότι «Το θέατρο Badminton δεν θα γκρεμίσει κανείς και θα συνεχίσει να λειτουργεί και να ψυχαγωγεί και μετά την προβλεπόμενη σύμβαση των 25 χρόνων».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!