«Έλα να με πάρεις»: το αντιπολεμικό τραγούδι του Χρήστου Παπαδόπουλου για την Ουκρανία

Ερμηνεύουν : Πέτρος Γαϊτάνος και Αγλαΐα Πολυχρονίδη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για ένα βαθιά συγκινητικό και έντονο τραγούδι, εμπνευσμένο από την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ουκρανία, αλλά και γενικότερα από τις πολύ βίαιες συνέπειες που έχει κάθε πόλεμος για έναν λαό.

Η τραγουδίστρια Αγλαΐα Πολυχρονίδη, από την Οδησσό και με καταγωγή από τον Πόντο, έφθασε στη χώρα μας στις αρχές του Μαρτίου ως πρόσφυγας.

cover_polychronidi-750x375.jpeg

Ήρθε αντιμέτωπη με την αναγκαστική φυγή, βίωσε καταστάσεις και εικόνες από τον ατελείωτο και δύσκολο δρόμο με χιλιάδες συμπατριώτες της οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τους κινδύνους ενός σύγχρονου πολέμου.

Όλα τα παραπάνω, την παρακίνησαν στην να συμβάλει στη στήριξη της χώρας της.

Ο γνωστός Έλληνας μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος τής πρότεινε να συμμετάσχει στην ηχογράφηση ενός αντιπολεμικού τραγουδιού σε δύο γλώσσες, την ελληνική και την ουκρανική, με τον τίτλο «Έλα να με πάρεις», οι στίχοι του οποίου ανήκουν στον Θανάση Παπαγεωργόπουλο.

Το τραγούδι περιέχει ελληνικούς αλλά και ουκρανικούς στίχους, καθώς τους πρώτους ερμηνεύει ο Πέτρος Γαϊτάνος και τους δεύτερους μαζί του η Αγλαΐα Πολυχρονίδη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!