Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος στο Ηρώδειο

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στους δύο καλλιτέχνες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ποιος καλλιτέχνης δεν θέλει να τραγουδήσει στο Ηρώδειο και να προσθέσει στο βιογραφικό του μία εμφάνιση στο εμβληματικό ρωμαϊκό θέατρο; Σίγουρα κανείς. Και αυτό το όνειρο φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα εν έτει 2023 για τον Αντώνη Ρέμο και την Άννα Βίσση, που πήραν το πράσινο φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Το ΚΑΣ, το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο είναι η τρίτη βαθμίδα στην οποία εξετάζονται οι προτάσεις για την παραχώρηση του μνημείου για εκδηλώσεις που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο Αντώνης Ρέμος, προκειμένου να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα, παρουσίασε μια πρόταση όπου στο μουσικό πρόγραμμά του στο Ηρώδειο θα συμμετάσχει και ο Αμερικανός τραγουδιστής Μάικλ Μπόλτον.

Η Άννα Βίσση, παρουσίασε πρόταση για φιλανθρωπική συναυλία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεων Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).

Το ΚΑΣ, έδωσε αμέσως το πράσινο φως στον Αντώνη Ρέμο ενώ αντίθετα η Άννα Βίσση αρχικά απορρίφθηκε καθώς υπήρξε διχογνωμία για να πάρει τελικά την έγκριση μετά από ένσταση και νέα ψηφοφορία, λόγω του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της συναυλίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως για μια ακόμα φορά η συνεδρίαση του ΚΑΣ δεν κύλησε σε ήρεμους τόνους, μια και το ερώτημα που αφορά στο Ηρώδειο -και όχι μόνον- είναι εάν ο χώρος μπορεί να δίνεται και για πιο λαϊκοπόπ μουσικές προτάσεις.

Για την ιστορία να πούμε ότι τα αιτήματα για την παραχώρηση του Ηρωδείου κατατίθενται στο υπουργείο Πολιτισμού και εξετάζονται αρχικά από 11μελή επιτροπή που ορίζεται επί τούτου και η οποία αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών και φορέων του ΥΠΠΟ και από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Η πρότασή τους κατατίθεται στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία, αφού την εξετάσει και κατά περίπτωση ενδεχομένως εκφράσει άλλη άποψη, κάνει την εισήγησή της στα μέλη του ΚΑΣ. Στη συνέχεια ο/η υπουργός Πολιτισμού έχει το δικαίωμα να απορρίψει, να αποδεχθεί ή να τροποποιήσει τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!