Αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη στο Γαλάτσι

Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7.00 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Καμίνι»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μισός αιώνας συμπληρώθηκε από την αποδημία του πατριάρχη του Ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκου Βαμβακάρη.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7.00 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου «Το Καμίνι» (Ρεθύμνης και Χρήστου Καψάλη 36, Γαλάτσι) θα παρουσιαστεί μια «βιογραφική παράσταση» και συναυλία με απάνθισμα από τα μεγάλα, διαχρονικά του τραγούδια, που μέχρι σήμερα ομορφαίνουν την ζωή μας και δίνουν απαντοχή και έμπνευση και στα τωρινά μας μεράκια και τους καημούς.

Για τον μοναδικό Συριανό βάρδο της «Φραγκοσυριανής» προλογίζει ο συγγραφέας Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης, που θ’ αναφερθεί στους βιογραφικούς σταθμούς του Μάρκου και τα χαρακτηριστικά του έργου του.

Η βραδιά θα πλημμυρίσει από τις διαχρονικές μελωδικές επιτυχίες του Βαμβακάρη παιγμένες με σεβασμό, μεράκι και έμπνευση από την Ρεμπέτικη Κομπανία της Καστέλας με εξαιρετικούς μουσικούς:

-Γιώργος Ζορμπάς (τραγούδι, μπαγλαμάς)
-Σάκης Νικολετόπουλος (τραγούδι, μπουζούκι)
-Στέλιος Παπαδόπουλος (τραγούδι, μπουζούκι)
-Δημήτρης Μέντης (κιθάρα)

Οργάνωση: Δήμος Γαλατσίου και Σύλλογος Πελοποννησίων Γαλατσίου.
mark gal low res
Ο Μάρκος Βαμβακάρης γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1905 στην Σύρο και πέθανε στην Κοκκινιά του Πειραιά στις 8 Φεβρουαρίου 1972. Έρχεται το 1917 στον Πειραιά και δουλεύει φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι και εκδοροσφαγέας. Παράλληλα γυρίζει στα ταβερνάκια παίζοντας μπουζούκι. Το καλοκαίρι του 1934 στου Σαραντόπουλου την μάντρα, στην Δραπετσώνα, εμφανίζεται η πρώτη ρεμπέτικη κομπανία: «Τετράς η Ξακουστή, του Πειραιώς». Πλην του Μάρκου Βαμβακάρη συμμετέχουν ο Ανέστος Δελιάς, ο Στράτος Παγιουμτζής και ο Γιώργος Μπάτης. Ταυτόχρονα περνάει και στην δισκογραφία του γραμμοφώνου γράφοντας πολλά από τα αλησμόνητα ρεμπέτικα
τραγούδια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!