Βαριά & τριπλή τιμωρία στον Λιάγκα και το ΣΚΑΪ

Το ΕΣΡ άστραψε και βρόντηξε για την εκπομπή «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/01/2020
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκε ολόκληρη η απόφαση του ΕΣΡ για την τιμωρία της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα στο κανάλι του ΣΚΑΪ.

Οι τρεις λόγοι με τους οποίους δικαιολογεί το ΕΣΡ την ποινή που επέβαλε:

Οι δύο βασικοί λόγοι της τιμωρίας του ΣΚΑΪ είναι ότι η εκπομπή έδειξε «μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου» και «δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου» στο θέμα της φοιτήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο τρίτος αφορούσε την «υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης της εκπομπής» λόγω σχολίων σε μία σειρά από θέματα σχολιασμού της τηλεοπτικής επικαιρότητας όπως πχ χορευτικές ικανότητες της Μαρίας Ιωαννίδου.

Η πρώτη από τις τρεις τιμωρίες θα είναι η διακοπή προβολής της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» από τις 00.01 της 20/01 εως τις 24.00 της 24/01 ενώ η δεύτερη αφορά το πρόστιμο ύψους 150.000 €.

Η τρίτη τιμωρία είναι «ιδιαίτερη» καθώς το ΕΣΡ αποφάσισε ότι ο σταθμός θα πρέπει να παίζει αδιαλείπτως μία κάρτα που θα αναγράφει ότι «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», ακόμα και στη διάρκεια του υπόλοιπου του προγράμματος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!