Τάκης Β. Λαμπρόπουλος: Ένας θρύλος της δισκογραφίας

Εξήντα χρόνια από τότε που ανέλαβε τη διεύθυνση της Columbia, ο Τάκης Β. Λαμπρόπουλος μιλά για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ειδικότερα, οι ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μια συνέντευξη - ντοκουμέντο με τον Τάκη Β. Λαμπρόπουλο, που θα μεταδοθεί σε τρία μέρη: την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00.

Σε μια συνέντευξη - ποταμό, που έδωσε στον Φώτη Απέργη τις λίγες ημέρες που βρέθηκε στην Αθήνα, από το Λονδίνο, όπου ζει εδώ και χρόνια, ο άρχοντας της ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας Τάκης Β. Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει: πώς γεννήθηκε ο «Επιτάφιος» με τον Μπιθικώτση. Πώς, μαζί με τους καλλιτέχνες, αντιμετώπιζε τη λογοκρισία. Ποιος ήταν ο μοναδικός τραγουδιστής που παραδεχόταν ο Καζαντζίδης. Ποια ήταν τα πρώτα βήματα του Ξαρχάκου και του Μούτση. Ποιον σολίστ του μπουζουκιού παρομοίαζε ο Θεοδωράκης με τον Μπαχ. Πώς στ’ αλήθεια απέκτησε ο Μάρκος ένα κοστούμι. Τι εννοούσε ο Χιώτης όταν έλεγε ότι η ορχήστρα δεν πρέπει να «μουτζουρώνει» τον στίχο. Τι ένιωσε ο ίδιος, όταν είδε γκρεμισμένο το εργοστάσιο στο οποίο ηχογραφήθηκαν ιστορικοί δίσκοι του ελληνικού τραγουδιού.
upl5836ae3fafaf2
Παρουσίαση: Φώτης Απέργης

Info:


Τρίτη 23, Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9
Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero
upl5836ae4aa39b3

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!