Τάκης Β. Λαμπρόπουλος: Ο θρύλος της δισκογραφίας στο Δεύτερο Πρόγραμμα

(ΑΚΟΥΣΕ 3 ΕΚΠΟΜΠΕΣ) Ο ισχυρός άνδρας της Columbia σε μια μοναδική συνέντευξη στο ραδιόφωνο!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο «άρχων της Columbia» στο Δεύτερο


Εξήντα χρόνια από τότε που ανέλαβε τη διεύθυνση του δισκογραφικού κολοσσού της Columbia, ο Τάκης Β. Λαμπρόπουλος έλυσε τη σιωπή του και μίλησε στον Φώτη Απέργη παραχωρώντας μια μεγάλη συνέντευξη, που μεταδόθηκε σε τρία μέρη από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε όταν, πριν από λίγες μέρες, ο Τάκης Λαμπρόπουλος βρέθηκε στην Αθήνα, από το Λονδίνο όπου ζει μόνιμα εδώ και χρόνια. Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση της μετάδοσης των εκπομπών έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από το μουσικόφιλο κοινό. Προσωπικά θεωρώ, πως και μόνο το ότι ακούστηκαν - επιτέλους - η φωνή και οι απόψεις του Τάκη Λαμπρόπουλου, καθιστούν αυτή τη συνέντευξη, ένα σύγχρονο και σπάνιο ντοκουμέντο.

Κάποια από τα σημεία της συνέντευξης του Τάκη Β. Λαμπρόπουλου, που παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αποτυπώθηκαν στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε λίγες μέρες πριν από τη μετάδοση των εκπομπών:

Σε μια συνέντευξη-ποταμό, που έδωσε στον Φώτη Απέργη τις λίγες ημέρες που βρέθηκε στην Αθήνα, από το Λονδίνο, όπου ζει εδώ και χρόνια, ο άρχοντας της ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας αποκαλύπτει: πώς γεννήθηκε ο «Επιτάφιος» με τον Μπιθικώτση. Πώς, μαζί με τους καλλιτέχνες, αντιμετώπιζε τη λογοκρισία. Ποιος ήταν ο μοναδικός τραγουδιστής που παραδεχόταν ο Καζαντζίδης. Ποια ήταν τα πρώτα βήματα του Ξαρχάκου και του Μούτση. Ποιον σολίστ του μπουζουκιού παρομοίαζε ο Θεοδωράκης με τον Μπαχ. Πώς στ’ αλήθεια απέκτησε ο Μάρκος ένα κοστούμι. Τι εννοούσε ο Χιώτης όταν έλεγε ότι η ορχήστρα δεν πρέπει να «μουτζουρώνει» τον στίχο. Τι ένιωσε ο ίδιος, όταν είδε γκρεμισμένο τo εργοστάσιο στο οποίο ηχογραφήθηκαν ιστορικοί δίσκοι του ελληνικού τραγουδιού.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε και τις τρεις εκπομπές.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!