«Σταθμός Μέγαρον»: Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Αναστασία Πολίτη, Errik Nour

Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Νέα εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.

Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσιάζει την εκπομπή με τον δικό του τρόπο μέσα από τις νότες του πιάνου, παίζοντας κλασικά αριστουργήματα, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Εκπομπή 2η: Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Αναστασία Πολίτη, Errik Nour, «Το Φτερωτό άλογο»


Στη δεύτερη εκπομπή καλεσμένος του Χρίστου Παπαγεωργίου είναι ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο οποίος συμπράττει στη συναυλία της Royal Philharmonic Concert Orchestra, με αφορμή την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Υπό την μπαγκέτα του Βασίλη Τσαμπρόπουλου θα ερμηνευτούν κορυφαία κλασικά έργα στη σκηνή του Μεγάρου στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».
DSC 7634
Ακόμη, οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν:

-Σε επανάληψη από την εκπομπή της 13ης Οκτωβρίου: «Όμορφη ζωή / La vita è bella» - Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νικόλα Πιοβάνι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 στις 20:30. Ο ευαίσθητος και αισιόδοξος κόσμος του Πιοβάνι ξεδιπλώνεται μέσα από τις συνθέσεις και τα τραγούδια που έντυσε με λόγο η Λίνα Νικολακοπούλου και ερμηνεύει ιδανικά ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Καλεσμένοι, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης.

-Την Αναστασία Πολίτη, ψυχή και δημιουργό του έργου «Τσιγγάνικο ποίημα», η οποία μιλά στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής Μαρία Γιαμούκη για μια παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική, βασισμένη στο «Τsigan, The Gypsy Poem» της Αμερικανίδας ποιήτριας Cecilia Woloch.

Το έργο ανεβαίνει τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής από την Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Αναστασίας Πολίτη. Μαζί της στην εκπομπή και ο χορευτής Errik Nour, ο οποίος αναφέρεται στην καλλιτεχνική έκφραση της παράστασης μέσα από το χορό. Το έργο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γκράχαμ το γένος Πολίτη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
DSC 7658
-Τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Το Φτερωτό Άλογο», μια παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στην παιδική σκηνή του Μεγάρου.

Το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη σε μια εντυπωσιακή θεατρική διασκευή από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, ο οποίος αναλύει στην εκπομπή πώς ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου, ένας κόσμος με βασιλιάδες, πρίγκιπες, μάγους και δερβίσηδες, καραβάνια νωχελικά και άλογα ιπτάμενα.
DSC 758999
ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στις 11:30

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου
Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη
Διεύθυνση παραγωγής: Εύη Γάτου
Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή
Συμπαραγωγός: Pangolin Entertaintment
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!