Βασίλης Τσαμπρόπουλος: Η τέχνη του πιάνου

Σεμιναριακός Κύκλος του βιρτουόζου πιανίστα στο Χαλκηδόνιο Ωδείο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος, για την περίοδο 2018-2019, παρουσιάζει την «Τέχνη του Πιάνου», μια ξεχωριστή σειρά σεμιναριακών μαθημάτων, ανώτερου κύκλου σπουδών, που περιλαμβάνουν: μουσικολογικές αναλύσεις έργων ρεπερτορίου, μορφολογία μουσικής και ανάλυση παρτιτούρας καθώς και παρουσίαση συμβουλευτικών μεθόδων διδασκαλίας για δασκάλους και καθηγητές πιάνου.

Ο σεμιναριακός κύκλος απευθύνεται σε σπουδαστές επιπέδου ανωτέρας, τελειόφοιτους, απόφοιτους, σολίστ πιάνου και διδάσκοντες. Το σεμινάριο με τίτλο «Βασίλης Τσαμπρόπουλος, η Τέχνη του Πιάνου» διοργανώνεται και πραγματοποιείται στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56) και θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Μάιο του 2019.

Το τέλος των σεμιναρίων θα κλείσει με συναυλία των συμμετεχόντων ενώ θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναριακού κύκλου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης. Οι ενεργοί σπουδαστές του σεμιναρίου θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν ένα μάθημα σε κάθε σεμιναριακό κύκλο, παρουσία κοινού,ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν και ως ακροατές τις μουσικολογικές αναλύσεις έργων ρεπερτορίου, μορφολογία μουσικής και ανάλυση παρτιτούρας που θα παρουσιάζει ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος σε κάθε σεμινάριο.

Τον σεμιναριακό κύκλο σπουδών μπορούν να παρακολουθήσουν και απλοί ακροατές.

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ. 2102530080 και 2102856196.

Το πολύπλευρο ταλέντο του βιρτουόζου πιανίστα και η χαρακτηριστική ικανότητά του να κινείται με άνεση από το κλασικό ρεπερτόριο και τη διεύθυνση Ορχήστρας έως τη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο από σημαντικά Μέσα, όπως οι Times του Λονδίνου, η Le Monde, η Corriere della Serra, η Independent κ.α. Αποτελώντας έως σήμερα ένα από τα σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού δυναμικού της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας ECM, οι δίσκοι με τις μουσικές συνθέσεις του έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, με κάποιους από αυτούς να παραμένουν επί εβδομάδες στο top10 του Αμερικανικού billboard. Παράλληλα, έχοντας συνεργαστεί με κάποιες από τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρες του κόσμου, όπως η Philharmonia Symphony Orchestra, η Czech Philharmonic, η Royal Stockholm Philharmonic, η Houston Symphony Orchestra κ.α., έχει ερμηνεύσει κάποια από τα πιο απαιτητικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας σε σπουδαία μουσικά κέντρα του κόσμου. Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του ήταν η πολυετής συνεργασία του με τον Vladimir Ashkenazy και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου σε κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Ραχμάνινοφ. Κεντρικό άξονα του ρεπερτορίου του αποτελούν έργα του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Μότσαρτ και του Σούμαν, αλλά και οι συνθέσεις της Ρωσικής Σχολής, καθώς έχει ερμηνεύσει επανειλημμένα έργα Ραχμάνινοφ, Προκόβιεφ, Τσαϊκόφσκυ και Σκριάμπιν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!