Σταμάτης Κόκοτας: «Ο Μίκης μ’ αγαπούσε από χρόνια, ήμασταν φίλοι»

Ο Σταμάτης Κόκοτας στην εκπομπή του Γιάννη Τζουανόπουλου για το δισκογραφικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σαν σήμερα…
Τα 85 κλείνει σήμερα ο Σταμάτης Κόκοτας, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937…

«Επιτάφιος, Επιφάνεια, Άξιον Εστί»

Παρά τα χρόνια του, ο, ακμαιότατος φωνητικά, Σταμάτης Κόκοτας, παρουσίασε πρόσφατα ένα ξεχωριστό album, με την άποψή του σε τρία εμβληματικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, τον «Επιτάφιο», τα «Επιφάνεια» και το «Άξιον Εστί».

Ένας δίσκος που ο Μίκης Θεοδωράκης πρόλαβε να ακούσει και ενέκρινε με μεγάλη χαρά. Την ορχήστρα επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, δεύτερες φωνές έκαναν η Μαρίνα Μανωλάκου και ο Κοσμάς Κοκόλης ενώ στα τραγούδια του «Άξιον Εστί» συμμετείχε η Χορωδία του Κωστή Κωνσταντάρα.
02. kokotas mikis cover
Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου, το βράδυ της Κυριακής 20 Μαρτίου ο Σταμάτης Κόκοτας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Τζουανόπουλο, στην εκπομπή του στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από τις μνήμες του ερμηνευτή από τη συνεργασία του με τον συνθέτη και τα τραγούδια του νέου δίσκου που ακούστηκαν, η εκπομπή διανθίσθηκε από ανέκδοτες ηχογραφήσεις με τη φωνή του Σταμάτη Κόκοτα, από τη συμμετοχή του στις συναυλίες που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Γιάννης Τζουανόπουλος στο πλαίσιο της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού, στο λόφο του Άη – Γιάννη στα Μακρίσια της Ολυμπίας.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από τον «Καθρέφτη ήχων αληθινών». Στο video μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα της εκπομπής του Γιάννη Τζουανόπουλου με τον Σταμάτη Κόκοτα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!