Ο πραγματικός «Γιατρός» πίσω από την σειρά του Alpha

Η σειρά που έχει κερδίσει τις καρδιές του κοινού βασίζεται σε μία συγκλονιστική αληθινή ιστορία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μόλις ημέρες και όπως δείχνουν οι τηλεθεάσεις, έχει καταφέρει να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό. Ο λόγος για τη δραματική σειρά «Ο Γιατρός» στον Αlpha με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. 

Η ιστορία ακολουθεί τον Ανδρέα, κορυφαίο γιατρό και επικεφαλής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας καταφέρνει να επιβιώσει. Ωστόσο χάνει μέσα σε μια στιγμή μνήμες από τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του.



Η αληθινή ιστορία

Αυτό όμως, που κάνει τη σειρά ακόμα πιο συγκινητική είναι το γεγονός ότι στηρίζεται σε αληθινή ιστορία. Πρόκειται για την ζωή του γιατρού Pierdante Piccioni.  επικεφαλής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Lodi.

Ήταν το 2013, όταν ενεπλάκη σε αυτοκινητικό ατύχημα -και όχι πυροβολισμό-, το οποίο του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη, με αποτέλεσμα να χάσει τη μνήμη του για 12 χρόνια. Τελικά όμως, κατάφερε να επανέλθει.

Στις 31 Μαΐου 2013, λόγω ατυχήματος στον περιφερειακό δρόμο της Παβίας , έπεσε σε κώμα . Όταν ξυπνά λίγες ώρες αργότερα, λόγω βλάβης στον εγκεφαλικό φλοιό , η τελευταία του ανάμνηση είναι η στιγμή που, στα όγδοα γενέθλια του γιου του Tommaso, φεύγει από το σχολείο όπου μόλις τον συνόδευσε.

Η ημερομηνία είναι 25 Οκτωβρίου 2001 και ο Piccioni δεν έχει καμία ανάμνηση από τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του, τα οποία μπορεί να ανασκευάσει μόνο μέσα από φωτογραφίες και ιστορίες από τη γυναίκα και τους φίλους του. Ακολουθεί την ίδια πορεία όσον αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα. ξαναρχίζει τις σπουδές και ξαναφτιάχνει σχέσεις με συναδέλφους.



Κατά τη διάρκεια της πανδημίας συμμετείχε στη θεραπεία ασθενών που έπασχαν τη νόσο στο νοσοκομείο Lodi, όπου δημιούργησε τη μονάδα Ενσωμάτωσης Περιοχής Νοσοκομείου και Καταλληλότητας Χρονικότητας.

Doc-In your hands

Η ιστορία του ενέπνευσε το ιατρικό δράμα Doc-In your hands, μια σειρά 16 επεισοδίων που μεταδόθηκε από τις 26 Μαρτίου 2020 στο Raiuno . Το δράμα , βγαλμένο από το βιβλίο Meno twelve που γράφτηκε από τον Piccioni μαζί με τον Pierangelo Sapegno, σκηνοθετείται από τους Jan Maria Michelini και Ciro Visco, και πρωταγωνιστεί ο Luca Argentero.

Όταν είδε για πρώτη φορά την ιταλική σειρά, ο Pierdante Piccioni είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Sbs: «Ένιωσα τόσο περήφανος, αλλά και συγκινημένος. Πολλοί ανθρωποι μου εκμυστηρεύτηκαν πως η ιστορία μου λειτούργησε θεραπευτικά και για εκείνους. Το να τους θεραπεύω σε δύο επίπεδα, δηλαδή με τη δουλειά μου και με την ιστορία μου, φέρνει ένα τεράστιο μείγμα καλώς συναισθημάτων. Το κλειδί είναι να είμαι περήφανος. Για πρώτη φορά, ένιωσα τον κόσμο να με κοιτάζει σαν να είμαι ήρωας».

Από όταν επανήλθε η μνήμη του, ο Piccioni θυμήθηκε και το πάθος που είχε για το γράψιμο. Θέλοντας να μοιραστεί την ιστορία του από τη δική του σκοπιά, έγραψε τρία μυθιστορήματα, ενώ συμμετείχε και στη συγγραφή των σεναρίων της σειράς. Επιπλέον, βοήθησε τον Λούκα Αργκέντερο, ο οποίος υποδύθηκε εκείνον στην αντίστοιχη ιταλική σειρά να χτίσει τον χαρακτήρα του, με βάση τη δική του εμπειρία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!