Ο Κώστας Μακεδόνας στον Λευκό Πύργο με τραγούδια της Θεσσαλονίκης

(VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Η τηλεοπτική μετάδοση μιας πρωτότυπης συναυλίας από τη Θεσσαλονίκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Είσαι το καμάρι της καρδιάς μου…»

Στις 25 Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε τη διοργάνωση και τη βιντεοσκόπηση μιας συναυλίας με τον Κώστα Μακεδόνα στην κορυφή του Λευκού Πύργου, στο σημείο που γίνεται η έπαρση και η υποστολή της ελληνικής σημαίας.

Ο Κώστας Μακεδόνας τραγούδησε μια σειρά από γνωστά ελληνικά τραγούδια, αρκετά από τα οποία ήταν αφιερωμένα στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη, όπως «Όμορφη Θεσσαλονίκη», «Φύσηξε ο Βαρδάρης», «Θεσσαλονίκη», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», αλλά και τραγούδια Σαλονικιών δημιουργών, όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Ζήκας και ο Νίκος Παπάζογλου. Αξίζει να σημειώσουμε πως κάποια από τα τραγούδια ακούστηκαν ζωντανά για πρώτη φορά από τον Κώστα Μακεδόνα.
Ο Κώστας Μακεδόνας στον Λευκό Πύργο 2
Στη συναυλία συμμετείχε φιλικά η γνωστή ερμηνεύτρια Μαίρη Δούτση και οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Βελλιάδης (μπουζούκι, λαούτο), Χρήστος Γκαΐλας (κοντραμπάσο), Χρήστος Λαρίσης (κιθάρα), Γιάννης Περδίκης (πλήκτρα), Θανάσης Σοάννης (κρουστά) και Θάνος Γκιουλετζής (βιολί). Τον ήχο και τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Δόβας και τη σκηνοθεσία και το μοντάζ ο Στέργιος Φουρκιώτης.

Με αυτό τον τρόπο τόσο οι μουσικοί όσο και οι διοργανωτές έστειλαν το μήνυμα ότι «η Θεσσαλονίκη μένει αισιόδοξη».
Ο Κώστας Μακεδόνας στον Λευκό Πύργο 1
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου η συναυλία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ3 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για τη μαγνητοσκόπηση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!