Λουκιανός Κηλαηδόνης: «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια»

Μια μαγική βραδιά σαν αυτές που μόνο εκείνος ήξερε να φτιάχνει.
14/02/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη (07.02.2017), η ΕΡΤ ετοίμασε και μεταδίδει έναν νέο κύκλο τεσσάρων ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο «Με τον Λουκιανό», που είναι αφιερωμένα στον σπουδαίο συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, που σημάδεψε με το έργο και τη ζωή του πολλές γενιές του τόπου μας, τώρα που έφυγε από τη ζωή, είναι ένα σύμβολο αγνού, ευαίσθητου, σημαντικού και ακέραιου καλλιτέχνη.

Όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι θέλουν να γνωρίσουν και να χαρούν πτυχές της ζωής του και της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν οι ίδιοι.

Το υλικό των εκπομπών βασίζεται στο πλούσιο αρχείο του συνθέτη, καθώς και σε συνεντεύξεις συνεργατών.

«Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια»


Η ΕΡΤ1, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:30, προβάλλει το δεύτερο ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα του νέου κύκλου με τίτλο: «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια». Το δεύτερο μέρος αυτού του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 22:30.

Το υλικό του ντοκιμαντέρ, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη, βασίζεται στην ομώνυμη συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1991 στο Λυκαβηττό.

Μια συναυλία - θέαμα με ηθοποιούς (Άννα Καλουτά, Μίμης Χρυσομάλλης, Κώστας Αρζόγλου, Άννα Βαγενά, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ελένη Γερασιμίδου), με τραγουδιστές (Μανώλης Μητσιάς, Αφροδίτη Μάνου, Στέλιος Βαμβακάρης), με μαζορέτες, Ινδιάνους και όλους τους ήρωες που περιγράφει ο Λουκιανός στο τραγούδι του «Το πάρτι».

Μια μαγική βραδιά σαν αυτές που μόνο εκείνος ήξερε να φτιάχνει.
loukianosssd
Σκηνοθεσία - παραγωγή: Γιάννης Χαριτίδης
Εκτέλεση παραγωγής: Φάνης Συναδινός Ε-prod

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!