48 Ώρες Διονύσης Σαββόπουλος στον Μέντα 88

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ SPOT) Με αφορμή τα γενέθλια του Διονύση Σαββόπουλου, 48 ώρες μαζί του, από τον Μέντα 88 και το ogdoo.gr.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο «και μισή» κάθε ώρας, τα μεγάλα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου στον Μέντα 88 Fm με αφορμή τα γενέθλιά του.

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα από τον Μέντα 88 και το ogdoo.gr για την ενότητα του Σαββατοκύριακου 48 ώρες, που μέσα σε σύντομο διάστημα έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό.
Τα κείμενα - παρλάτες επιμελείται ο συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο τραγουδοποιός που με το έργο και την προσωπικότητά του άλλαξε το ελληνικό τραγούδι. Σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναγνωστάκης:

«…λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’60, η νεολαία άλλαζε, όπως και η στάση της απέναντι στην εξουσία. Πληροφορείται πλέον για τα παγκόσμια προβλήματα, για το Βιετνάμ, τον Μάη του ’68, για το Γούτστοκ, για την εξέγερση στο πανεπιστήμιο του Berkeley, και σε συνδυασμό με την ελληνική δικτατορία δημιουργείται μια συσσώρευση συναισθημάτων που ψάχνει διέξοδο. Η νεολαία είναι πλέον μορφωμένη, καλλιεργημένη. Βλέπει καλές ταινίες στην «Αλκυονίδα» και στο «Studio», καλό θέατρο, ακούει αξιόλογα ξένα τραγούδια από τον Bob Dylan, την Joan Baez, με στίχο ψαγμένο και πολυσήμαντο. Αυτή, λοιπόν, η νεολαία, με την αντισυμβατικότητα που τη διακρίνει, ζητάει εναγωνίως κάποια άλλη στιχουργική και μουσική εκπροσώπηση, ευθέως ανάλογη με τις ανησυχίες και τις προσδοκίες της. Και τότε εμφανίζεται ο Σαββόπουλος…»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!