Υπόθεση Τζωρτζίνας: Ο απινιδωτής αποκλείει θάνατο από αρρυθμίες

Τι λέει ο ιατροδικαστής Λέων για «εξωτερική παρέμβαση»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως οι online καταγραφές του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στην καρδιά της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν έδειξαν κανένα απoλύτως πρόβλημα και ο βηματοδότης δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ για όσο διάστημα ήταν υπό παρακολούθηση. Ενεργοποιήθηκε παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, για πρώτη και τελευταία φορά, το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά επειδή η 9χρονη εμφάνισε βραδυκαρδία, μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου, φαινόμενα τα οποία όπως λένε δεν μπορούν να εξηγηθούν από παθολογικό αίτιο, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση-αίτιο.

Η 9χρονη συνοδευόταν πάντα από συγγενικό πρόσωπο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δημόσια μαρτυρία του θεράποντος ιατρού για τον απινιδωτή αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο. Ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να δούμε στη νεκροία είναι οι αρρυθμίες. Μπορούμε να δούμε όλες τις συνθήκες αλλά όχι τις αρρυθμίες. Μένει η τρίτη διερεύνηση προκειμένου να δούμε τα νέα στοιχεία. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική παρέμβαση για να αποκλειστεί μία αιτία θανάτου, αυτή του ο αιφνίδιος θάνατος από αρρυθμίες», ανέφερε στο Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Υπογράμμισε ότι απαιτείται ενδελεχής ιατροκαστική μελέτη πριν να είναι δυνατόν να μιλήσει κανείς σαφώς για «εξωτερική παρέμβαση». Η διερεύνηση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας «είναι στο στάδιο των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών, ενώ έχει τελειώσει η νεκροψία-νεκροτομή χωρίς πρόσημο». Με τα στοιχεία του απινιδωτή «αποκλείουμε μια αιτία θανάτου, τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο από αρρυθμία» αλλά δεν μπορούμε μπορούν να αποκλειστούν άλλα αίτια όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση.

«Μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση, οι ιατροδικαστές θα πρέπει να δώσουν μία αιτία θανάτου. Το τρίπτυχο που δίνουμε σε κάθε θάνατο είναι, τα παθολογικά αίτια, η εγκληματική ενέργεια και η αυτοκτονία.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!