Αμαξάδες ζητούν και τα ρέστα μετά τον τραγικό θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Επιτέθηκαν σε ποδηλάτη που ενδιαφέρθηκε για το νεκρό άλογο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οργή προκαλεί ο θάνατος του αλόγου στην Κέρκυρα ενώ το εξοργιστικό βίντεο με το άτυχο ζώο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Το άλογο ξεψύχησε ενώ ανέβαινε μια ανηφόρα στην Κέρκυρα σέρνοντας την άμαξα με τους τουρίστες.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας είχε ενημερώσει τους αμαξάδες ότι από 13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες.

Σε βίντεο, που αρχικά ανέβηκε στο TikTok και στη συνέχεια στο Instagram, φαίνεται και η φραστική επίθεση, που δέχθηκε ένας ποδηλάτης από έναν άλλο άνδρα, η ακριβής ταυτότητα του οποίου παραμένει ασαφής προς το παρόν. Ο ποδηλάτης σταμάτησε με το ποδήλατό του, κοντά στο ζώο, που είχε ξεψυχήσει και τότε, ο νταής αμαξάς του επιτέθηκε φραστικά φωνάζοντάς του «Ωρέ φεύγε ωρέ παιδί απ' το άλογο που το λυπάσαι εσύ» ενώ τον πλησίαζε.

«Φεύγα, φεύγα που το λυπάσαι το άλογο» επαναλμβάνει ο εξοργισμένος άνδρας ενώ είχε φτάσει κοντά του κάνοντας συγχρόνως νευρικές κινήσεις με τα χέρια του, εναντίον του ποδηλάτη. «Εσύ δεν λυπάσαι;» ακούγεται να του λέει. Και τότε ακόμη πιο εξοργισμένος είπε απειλώντας τον: «Τι λες; Φύγε από εδώ πέρα. Έχεις το παλιοποδήλατο εσύ. Έχω δέκα άλογα εγώ ωρέ. Καταλάβες; Αλλού τι θα σου έδινα... Φεύγα α....ι από εδώ. Είσαι άνδρας;».

Ο ποδηλάτης ετοιμάζεται για να φύγει και τότε εμφανίζεται ένας άλλος άνδρας και είναι έτοιμος να τον χτυπήσει, με τον πρώτο άνδρα να τον συγκρατεί και τελικά τον ποδηλάτη να φεύγει.

Ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου παρουσιάστηκε σήμερα στον Εισαγγελέα και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ζήτησε και πήρε προθεσμία. Έτσι, αύριο θα οδηγηθεί στον Ανακριτή.

Η κατηγορία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου).

Του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ

Στον ιδιοκτήτη του αλόγου ο οποίος συνελήφθη, του επιβλήθη πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο 76χρονος αμαξάς φέρεται να μαστίγωνε το ζώο λίγο πριν αυτό να καταρρεύσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, 76χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου).

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε σήμερα (07.07.2023), το πρωί, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και αφορά περιστατικό θανάτου ίππου ζωήλατου οχήματος-άμαξας-, με ηνίοχο τον 76χρονο, κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες (06.07.2023) στην πόλη της Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!