Κέρκυρα: Καταγγελία ότι ο οδηγός της άμαξας μαστίγωνε το άλογο πριν ξεψυχήσει

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τις συνθήκες θανάτου του αλόγου που ξεψύχησε στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο 80χρονος αμαξάς φέρεται να μαστίγωνε το ζώο λίγο πριν αυτό να καταρρεύσει.



Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης παρά το γεγονός ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας, σύμφωνα με το MEGA, είχε ενημερώσει τους αμαξάδες ότι από 13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες.

Κατά πληροφορίες το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια δύσκολη ανηφόρα ενώ στην άμαξα με το άλογο επέβαιναν τουρίστες.

Η πρώτη εικόνα για την αιτία θανάτου του αλόγου είναι ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Από το περιβάλλον του 80χρονου που κρατείται λένε ότι το άλογο είχε επανέλθει πρώτη ημέρα στη δουλειά καθώς είχε περάσει μια ασθένεια.

Ο αμαξάς τραμπουκίζει άνθρωπο δίπλα στο νεκρό άλογο

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και στο οποίο φαίνονται αμαξάδες να προπηλακίζουν έναν ποδηλάτη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο ενώ το άλογο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο παλαιό φρούριο της Κέρκυρας με σύνθημα «η Κέρκυρα να μην γίνει Σαντορίνη» και βασικό αίτημα την επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις άμαξες με άλογα από τις 11 το πρωί εως τις 7 το απογευμα.
Συνελήφθη ο οδηγός

Συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που εντοπίστηκε να κείτεται νεκρό στη μέση του δρόμου, για παράβαση του άρθρου 24 ν.4830/ 2021 περί κακοποίησης ζώου.

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (7/7) στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, "υπό την εποπτεία του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και αφορά περιστατικό θανάτου ίππου ζωήλατου οχήματος- άμαξας-, με ηνίοχο τον 76χρονο, κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες, Πέμπτης (6/7) στην πόλη της Κέρκυρας".

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!