Ακάρ: «Αν θέλει ο Θεός, Τούρκοι θα κολυμπήσουν έως το Καστελλόριζο»

Ανήμερα της εξόδου του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Λίγες ώρες πριν τον απόπλου του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις, o υπουργός Άμυνας της Τουρκίας εξαπέλυσε νέες απειλές.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, o Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως η απόσταση των 1.950 μέτρων δεν αποτελεί μεγάλο εμπόδιο και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Μάλιστα αναφερόμενος σε Έλληνα υπουργό, που φέρεται να δήλωσε ότι «αν μπορουν ας έρθουν», ο Ακάρ αποκρίθηκε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Αμπντούλ Χαμίτ Χαν: Σήμερα η έξοδος του τουρκικού γεωτρύπανου

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του πλωτού τουρκικού γεωτρύπανου Αbdulhamid Han αναμένεται να κηρύξει σήμερα από το λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με την σημερινή έξοδο του γεωτρύπανου στοχεύει να στείλει ένα διπλό μήνυμα, αφενός στο τουρκικό ακροατήριο και αφετέρου στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τη διεθνή κοινότητα, ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τις παράνομες διεκδικήσεις της εντός της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Τούρκος πρόεδρος φρόντισε μάλιστα να ξεκαθαρίσει το παραπάνω πλαίσιο σε χθεσινές του δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας από τη μια πως το γεωτρύπανο θα ξεκινήσει την αποστολή του σήμερα και από την άλλη τονίζοντας ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει καμία «συναλλαγή σε χώρο της δικαιοδοσίας της, χωρίς τη συμμετοχή της».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!