Χρόνης Αηδονίδης: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/10/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα γίνει η κηδεία του κορυφαίου δάσκαλου της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής Χρόνη Αηδονίδη, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων Αττικής.

Στα Βριλλήσια άλλωστε ζούσε εδώ κα δεκαετίες μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Φωτεινή (δεν είχαν αποκτήσει παιδιά) και εργαζόταν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της περιοχής.

Ο Έβρος αποχαιρετά τον κορυφαίο του θρακικού πολιτισμού

Για την προσφορά του Χρόνη Αηδονίδη, που μετά τον άλο κορυφαίο της Θράκης, τον συγχωριανό του Καρυοφύλη Δοϊτσίδη που πέθανε αρχές του 2023 “‘έφυγε’ σήμερα, μίλησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Αλεξανδρουπόλεως, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Γιάννης Ζαμπούκης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», Απόστολος Ευφραιμίδης, καθώς και ο μαθητής του, χοροδιδάσκαλος, οργανοπαίκτης και τραγουδιστής, Βαγγέλης Δημούδης.

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Ο Χρόνης Αηδονίδης εκτόξευσε τη θρακιώτικη ψυχή στα ύψη.

«Ένας άρχοντας του θρακικού πολιτισμού και της εβρίτικης ιδιοπροσωπίας έφυγε για τα μέρη του Χριστού, τον οποίο αγαπούσε με απόλυτη εμπιστοσύνη και έψαλε με αγάπη και λατρεία. Η ευγενική του προσωπικότητα θα μας λείψει, όμως άφησε ανεξίτηλα σημεία στη ζωή μας. Κάθε συναναστροφή μαζί του απέπνεε, από πλευράς του, ευγένεια, καλοσύνη, παραχωρητικότητα στον συνομιλητή του και διάθεση αποδοχής. Αυτή ήταν η έμφυτη καλλιέργεια του χαρακτήρα του», είπε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Ακόμη, πρόσθεσε πως «σε ό,τι αφορά στην προσφορά του, εκτόξευσε την θρακιώτικη ψυχή στα ύψη του ελληνικού στερεώματος. Αλλά το σημαντικότερο είναι το μουσικό σύνολο, με το όνομά του, που ίδρυσε και αφήνει πίσω στα έμπειρα χέρια του Απόστολου Ευφραιμίδη. Ένα σύνολο από νέα παιδιά που τα ενέπνευσε να αγαπήσουν τον ελληνικό τρόπο ζωής, έτσι όπως αυτός καταγράφεται στα δημοτικά μας τραγούδια. Μέσω αυτού, η παρουσία του θα είναι διαχρονική και πολιτιστικά αιώνια. Είμαι βέβαιος ότι η χορεία των αγγέλων τον υποδέχεται με τη μουσική της χαράς και της ομορφιάς του Αγίου Πνεύματος στον Παράδεισο».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!