Βρήκε τον 18χρονο αδελφό του που νόμιζε, ότι τον έχασε στο ναυάγιο

(VIDEO) Μία συγκινητική στιγμή στον απόηχο της τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στα ύψη είναι η αγωνία των ανθρώπων που ταξίδευαν με το αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου.

Συγγενείς και φίλοι από την πρώτη στιγμή προσπαθούν να μάθουν εάν οι δικοί τους άνθρωποι είναι ανάμεσα στους διασωθέντες ή και τους νεκρούς.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αδερφός ενός διασωθέντα, ο οποίος πίστευε πως είχε χάσει τον αδερφό του. Ωστόσο ήρθε στην Ελλάδα και τον βρήκε ζωντανό.

Με δάκρυα στα μάτια τα δύο αδέρφια κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αγκαλιάζονταν. Ο Φάρντι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ που επέβαινε στο σκάφος που βυθίστηκε.

Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά διασώθηκε της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για να βρεθούν κι άλλοι μετανάστες από όσους επέβαιναν στο σκάφος.

Μία φρεγάτα και 9 παραπλέοντα σκάφη χτένιζαν όλη τη νύχτα την περιοχή, ωστόσο δε βρέθηκε ούτε ζωντανός ούτε νεκρός μετανάστης, ούτε κάποια σορός έχει ξεβραστεί σε περιοχή κοντά στην Πύλο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο δύσκολες σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ.

Όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες λιγοστεύουν για επιζώντες, αφού το ναυάγιο έγινε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου και είναι πολλές οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως πολλούς πιθανότατα το σκάφος τους πήρε μαζί του στον βυθό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους αγνοούμενους είναι σοκαριστικές, αφού κάνουν λόγο για 568 αγνοούμενους. Υπενθυμίζεται πως 104 έχουν διασωθεί και έχουν ανασυρθεί 78 νεκροί.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!