Στην εισαγγελέα η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών

Η κεταμίνη που βρέθηκε στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είχε δοθεί από γιατρούς
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στο αίμα του τρίτου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, οδήγεί την μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία προσήχθη στην Πάτρα, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.

Επίσης, η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έχουν ολοκληρωθεί και τα ευρήματα βρίσκονται στα χέρια του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος θα συντάξει το πόρισμα με το οποίο θα προσδιορίζει την αιτία θανάτου της 9χρονης.

Ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον κ. Μπουζιάνη να ζητά περαιτέρω έλεγχο του δείγματος εξαιτίας «ύποπτης» ουσίας που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη. 

Ο ιατροδικαστής ζητά να μάθει την ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι ικανή να προκαλέσει θάνατο ή όχι. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και σε σύντομο χρόνο θάνατο από ασφυξία λόγω οιδήματος που αποφράσει τις αεραγωγούς οδούς.

Στον οργανισμό της 9χρονης είχει εντοπιστεί σε μεγάλες συγκεντρώσεις και η ουσία τροπονίνη. Το συγκεκριμένο εργαστηριακό εύρημα, είχε ανιχνευτεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας όσο ακόμα βρισκόταν εν ζωή και πιο συγκεκριμένα όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πάτρας. Η τροπονίνη είναι μια πρωτεϊνη και είναι πιθανό τα αυξημένα επίπεδά της να οφείλονται στην κατάσταση της υγείας της 9χρονης.

Οι ιατρικοί φάκελοι και των τριών παιδιών της οικογένειας (Μαλένας, Ίριδας και Τζωρτζίνας) βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι συγκεντρώνουν καταθέσεις, μεταξύ άλλων, από γιατρούς και νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στη διαχείριση των τριών περιστατικών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!