Ρένα Κουμιώτη: Η τραγουδίστρια του θρυλικού «Δρόμου» και άλλων επιτυχιών

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τη μάχη με τη ζωή έχασε τα ξημερώματα της Δευτέρας η Ρένα Κουμιώτη, στα 74 (ή 81) της χρόνια. Τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά το χαμό του γιου της, αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας.

H Ρένα Κουμιώτη γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία της Αθήνας από πρόσφυγες γονείς. Το 1968 μπήκε στη δισκογραφία κάνοντας δεύτερες φωνές σε δυο τραγούδια του Αλέκου Αναστασιάδη. Στη μπουάτ «Απανεμιά» που δούλευε εκείνη τη χρονιά, την άκουσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και της πρότεινε να τραγουδήσει στον θρυλικό «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, μαζί με τον Γιάννη Πουλόπουλο και την Πόπη Αστεριάδη.

Ακολούθησαν κι άλλα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου και συνεργασίες με δημιουργούς όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Γιάννης Γλέζος, ο Λίνος Κόκοτος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Άκος Δασκαλόπουλος, η Σώτια Τσώτου, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Βασίλης Κουμπής, ο Θόδωρος Τζίφας, ο Κώστας Βίρβος, ο Γρηγόρης Σουρμαΐδης, ο Γιώργος Καλαμαριώτης, ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, ο Γιώργος Κοντογιώργος, ο Γιώργος Κριμιζάκης, ο Κώστας Κινδύνης, ο Αλέκος Καγιάντας, ο Αργύρης Βεργόπουλος, ο Χάρης Λυμπερόπουλος και άλλοι.

Κάπου στα 1976-1977 έφυγε στον Καναδά όπου έμεινε οκτώ, περίπου, χρόνια. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η παρουσία της τόσο στη δισκογραφία, όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις ήταν πιο επιλεκτική, κυρίως σε καλοκαιρινές συναυλίες αλλά και μουσικές σκηνές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!