Πέθανε ο Σπύρος Φωκάς

Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/11/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών τα ξημερώματα ο αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης,

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν, με ανάρτησή της στο Facebook στην οποία έγραψε «καλή αντάμωση Σπύρο μου».

Η Λίλιαν Φωκά συνόδευσε την ανάρτησή της με το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα, «Τα δειλινά».



O Σπύρος Ανδρουτσόπουλος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17 Αυγούστου 1937.

Ο Σπύρος Φωκάς είχε σημαντική καριέρα στο εξωτερικό καθώς έχει παίξει σε ταινίες, όπως Ο Ρόκο και τ' Αδέλφια του, του Λουκίνο Βισκόντι και Το διαμάντι του Νείλου.

Έκανε το ντεμπούτο του το 1959 στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, “Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα”. Η ταινία προβλήθηκε τότε στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτέλεσε την αρχή της διεθνούς καριέρας του για την διεθνή καριέρα του.

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη, ο Σπύρος Φωκάς δεν άργησε πήγε στην Ιταλία, στα στούντιο της Τσινετσιτά, όπου και αξιοποίησε τις οντισιόν και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Έτσι, συμμετέχει σε διεθνείς παραγωγές, όπως στις ταινίες “Όταν θέλει η γυναίκα” του Βιντσέντε Μινέλι πλάι στην μεγάλη Λάιζα Μινέλι και “Ο Ρόκο και τα Αδέλφια του” του Λουκίνο Βισκόντι, πλάι στην αξέχαστη Κατίνα Παξινού.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!