«Πέθαναν» τη Νάνα Μούσχουρη με ψεύτικο tweet του Κουμεντάκη

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη μακάβρια φάρσα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Συναγερμός σήμανε, πριν από λίγα λεπτά, με την μετάδοση στα social media της ψευδούς είδησης ότι έφυγε από τη ζωή η Νάνα Μούσχουρη.

Η μακάβρια είδηση ανακοινώθηκε σε ψεύτικο, όπως αποδείχτηκε, λογαριασμό στο Twitter ο οποίος έφερε το όνομα και τη φωτογραφία του υπηρεσιακού Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Κουμεντάκη.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το οποίο επικοινώνησε με τον κ. Κουμεντάκη, ο υπηρεσιακός υπουργός δήλωσε ότι δεν έχει λογαριασμό στα social media και πως πρόκειται για ψεύτικο προφίλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιβάλλον της Νάνας Μούσχουρη δήλωσε, πως η Ελληνίδα ερμηνεύτρια βρίσκεται στο Παρίσι, είναι υγιέστατη και ετοιμάζει μια έκθεση με την σύζυγο του Γάλλου Προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν.

Ποιος κρύβεται πίσω από το fake new

Μπαίνοντας στο υποτιθέμενο προφίλ του Γιώργου Κουμεντάκη, θα δει κανείς «καρφιτσωμένο» μήνυμα, στο οποίο αναφέρεται, ότι ο λογαριασμός είναι hoax (ψεύτικος) και δημιουργήθηκε από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Ιταλό «ψεύτη του διαδικτύου», Tomasso Debenedetti 

Ο Ιταλός δάσκαλος και δημοσιογράφος τα τελευταία χρόνια ο Debenedetti έχει βάλει σκοπό της ζωής του να γεμίσει το ίντερνετ με fake news και μάλιστα μεγάλης κλίμακας. Έχει γίνει γνωστός από τις διάφορες αναρτήσεις που έχει κάνει με ψεύτικα προφίλ, ανακοινώνοντας θανάτους, όπως του Κώστα Γαβρά, χρησιμοποιώντας ξανά τον λογαριασμό της τότε υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, κάνοντας πολλά μέσα να την «πατήσουν», ανάμεσά τους και το Associated Press.

Έχει ανακοινώσει επίσης τους θανάτους του Φιντέλ Κάστρο, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και του Πάπα Βενέδικτου (προτού πεθάνουν φυσικά), του Μπασάρ Αλ Άσαντ, Μίλαν Κούντερα και Kazuo Ishiguro.

Σύμφωνα με τον Guardian, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος το 2012,  άρχισε να δημοσιεύει στο twitter ψεύτικες ειδήσεις διότι ήθελε να δείξει ότι τα Μέσα πλέον δεν είναι τόσο ισχυρά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!