Παπάς με «πλάτες» κάνει «θαύματα» στο Λυκαβηττό

Η αρχιεπισκοπή «νίπτει τας χείρας της»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/03/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια απίστευτη καταγγελία κάνει με ανάρτησή του ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes, η οποία ξεσκεπάζει με στοιχεία, fake news που δημοσιεύονται σε ελληνικά μέσα.

Η καταγγελία γίνεται με αφορμή βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο οποίο φαίνεται ο παπάς Λουπασάκης, ο οποίος έχει προϊστορία με αντίστοιχα θέματα, να θεραπεύει ανάπηρο σε αμαξίδιο. (Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου».

Γράφει ο Δημήτρης Αλικάκος:

Ο παπάς αγύρτης Λουπασάκης του ναού των Αγίων Ισιδώρων ξαναχτύπησε (προχθές).
Αυτή τη φορά παράτησε τον «θαυματουργό τίμιο σταυρό» και ξεκίνησε τα… μαγικά με τα χέρια του.
Κάνει ανάπηρους καλά. Δηλαδή ανθρώπους που δεν περπατούσαν, τους κάνει και περπατάνε. Μόνο αυτός. Κανένας άλλος. Μοναχός, ιερέας, αρχιερέας, πατριάρχης και βάλε. Δείτε το βίντεο.
Ιστορικό.
Τον Ιούνιο του 2018 καταγράψαμε την απάτη του στον Λαγκαδά. Βρήκαμε τον «ανάπηρο» που έκανε τάχα καλά ο Λουπασάκης, και ομολόγησε ότι… δεν ήταν και πολύ ανάπηρος. https://www.ellinikahoaxes.gr/.../06/30/thaumata-sto-lagada/
Δείτε εδώ τον "ανάπηρο" που ομολογεί: “Χωρίς πατερίτσες περπατούσα το πολύ μια ώρα”. https://youtu.be/rTY2Ae-pCxo
Αμέσως επικοινώνησα τότε με το γραφείο του Αρχιεπισκόπου, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Ο εκπρόσωπός του Αρχιεπισκόπου, πρωτ. Παναγιώτης Χαβατζάς, μου είπε ότι: “Υπάρχει επιφύλαξη εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής”. Λίγη ώρα αργότερα, επικοινώνησα και με το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής. Ο διευθυντής του γραφείου, Χάρης Κονιδάρης δήλωσε στα ΕΗ: “Διεξάγεται έρευνα για τον ιερέα, από την Αρχιεπισκοπή, έπειτα από καταγγελίες”.
Άφησα να περάσουν μήνες. Ξαναπήρα. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη» μου είπε.
Πήρα την επόμενη χρονιά. Στον ίδιο άνθρωπο. Τα ίδια: «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη».
Λίγο πριν την πανδημία ξαναπήρα. Πάλι τα ίδια: «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη». Εντάξει, κατάλαβα…
Πέρασαν 4 χρόνια. Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγινε αυτή η έρμη η έρευνα.
Στο μεταξύ ο παπά Λουπασάκης έμπαινε υπό τον ήχο αγήματος στο Υπουργείο Άμυνας τον Ιούλιο του 2020. https://www.mod.mil.gr/o-yetha-nikolaos-panagiotopoylos.../
Όμως…
Πριν λίγους μήνες έμαθα ότι το θέμα του Λουπασάκη ετέθη επίσημα στην Ιερά Σύνοδο (άγνωστο από ποιον-ους) με ζητούμενο να περάσει Συνοδικό Δικαστήριο «για αγυρτεία».
Η Σύνοδος δεν πήρε απόφαση καθώς θεώρησε ότι το ζήτημα είναι στην ευθύνη του Μητροπολίτη που ανήκει ο Λουπασάκης. Δηλαδή του αρχιεπισκόπου.
Σήμερα, βλέποντας αυτό το βίντεο με το νέο «θαύμα» του αγύρτη από τους Αγίους Ισιδώρους (με χιλιάδες κοινοποιήσεις στα ΜΚΔ), σήκωσα πάλι το τηλέφωνο.
Στην άλλη γραμμή μέλος της ΔΙΣ, μητροπολίτης, πολύ κοντά στον Ιερώνυμο.
Μου είπε επί λέξει (ζήτησε ανωνυμία): «Σταμάτα να ασχολείσαι με αυτό το θέμα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»
- Μα για ποιο λόγο; Ποιος είναι Λουπασάκης και τον φοβάστε;
Απάντηση: «Ήρθε στη Σύνοδο το θέμα του αγύρτη (σ.σ. έτσι ακριβώς τον χαρακτήρισε) και δεν έγινε τίποτα. Έχει γερές πλάτες. Από υπουργούς μέχρι και τη γυναίκα του πρωθυπουργού! Ξέρω τι λέω»
!!!
Κλείσαμε. Μα τόσο σίγουρος;…
Και ψάχνοντας βρίσκω αυτό. https://www.parapolitika.gr/.../poio-ekklisaki-enonei.../
Φιλοκυβερνητικό έντυπο (29/4/2021):
«Ημέρες που είναι, να πούμε πως υπάρχει ένα εκκλησάκι που ενώνει όλη τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό, ένα ιδιαίτερο προσκύνημα στην Αθήνα, το οποίο επισκέπτονται συχνά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του (η Μαρέβα Μητσοτάκη ουκ ολίγες φορές βρίσκεται εκεί), ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ στους συχνούς επισκέπτες από παλιά είναι οι υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκρέκας, Βασίλης Κικίλιας και οι βουλευτές της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, Κώστας Καραγκούνης και Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ο περίφημος θαυματουργός Τίμιος Σταυρός του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη ενώνει τους πάντες»
_____________
Το δικαίωμα οποιουδήποτε πολιτικού να θρησκεύεται, σε όποιο ναό επιθυμεί, είναι σεβαστό. Όμως, αν έχει θέσει υπό την προστασία του αγύρτες και τσαρλατάνους, υπάρχει θέμα πολύ σοβαρό.
Αυτά.
Και συνεχίζεται.
 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!