Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και συνέχιση των καταλήψεων

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και φοιτητών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, ενώ πολλές σχολές είναι υπό κατάληψη για τρίτη εβδομάδα. Ο Συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας ζητά να μην προχωρήσει η κυβέρνηση, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση.

Ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολών αυξάνεται. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες -και ενώ πολλές συνελεύσεις είναι σε εξέλιξη- περίπου 250 σχολές της χώρας. Κλειστά τα κεντρικά ΑΕΙ στην Αθήνα (ΟΠΑ, Φιλοσοφική, Πάντειο κ.α.)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 12:00 στα Προπύλαια, μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη, με στόχο τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών στην πορεία ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Παρόντες και οι δάσκαλοι, με τη ΔΟΕ να έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του ολοήμερου (14.00 – 17.30).

Με ομόφωνη απόφασή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού ζητά από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το «νομοσχέδιο παράκαμψης του άρθρου 16 του Συντάγματος». Η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών τονίζει ότι το νομοσχέδιο οδηγεί στη διάθεση «πτυχίων βασικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με δίδακτρα στη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Με αποφάσεις τους, οι Σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ απορρίπτουν το νομοσχέδιο, ενώ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών πανεπιστημιακών και ερευνητών στην καμπάνια «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», με τις υπογραφές να έχουν ξεπεράσει τις 800.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), αλλά και στην Πάτρα.

Advertisement

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!