Μάχη της πυροσβεστικής με τις αναζωπυρώσεις

Εντολή εκκένωσης οικισμών 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/07/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Μεγάλη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στη φωτιά στη Δυτική Αττική και στην περιοχή ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα ενώ το 112 ήχησε και πάλι αυτή την φορά για να εκκενωθεί η Οινόη προς Ερυθρές.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος καθώς καίγονται πεύκα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή Πουρνάρι – Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415. Επιπλέον απογειώνεται ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης που υπάρχει εστάλη αρχικά μήνυμα στους κατοίκους 4 οικισμών ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Οινόη.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για νέο μέτωπο αλλά για τη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17/7 στα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Ευαγγελία Κουτσοδήμα, τα ενεργά μέτωπα είναι σε Αγία Σωτήρα, Καραούλι και κοντά στο δάσος της Σκιάθας, στο σημείο Άγιος Ιωάννης.

«Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό. Έχουμε ένα μέτωπο στην Αγία Σωτήρα, ένα στη θέση Καραούλι και το τρίτο κοντά στο δάσος της Σκιάθας στο σημείο Άγιος Ιωάννης. Οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες».

Δύσκολη η κατάσταση και στη Ρόδο

Πολλαπλές αναζωπυρώσεις παρουσιάζει η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης 18/07 στο νησί της Ρόδου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης 20/07.

Το έργο των ανθρώπων που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς γίνεται όμως δυσκολότερο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Καυτός αέρας δημιουργεί με κάφτρες από τα καμένα νέες εστίες, ενώ υπάρχουν και αναζωπυρώσεις εκτός από τα μέτωπα της φωτιάς που συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους.

Πυρινο μέτωπο και στη Λακωνια

Αναζωπύρωση στο Πυρί Λακωνίας. Σκληρή μάχη με τη φωτιά δίνουν από χθες Τετάρτη (19.7.2023) οι πυροσβέστες στη Λακωνία, καθώς οι φλόγες ξεκίνησαν πάνω στο βουνό στην περιοχή Λευκόχωμα και επεκτάθηκαν σε 3 με 4 μέτωπα.

Αυτήν την ώρα, στη φωτιά στη Λακωνία επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.Υπενθυμίζεται ότι η μάχη έχει συμπληρώσει 24 και πλέον ώρες στα σημεία μεταξύ των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!