Κερδισμένοι όσοι πληρώνουν με κάρτα

Σημαντικά «bonus».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κίνητρα προς τους φορολογούμενους προκειμένου να αυξήσουν τις συναλλαγές τους με κάρτες καθώς και δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, σύντομα το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται να ξεκινήσει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την προβολή του οφέλους -σημαντικό όπως λέγεται- που θα έχουν οι πολίτες και το κράτος από τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής στις συναλλαγές τους. Ήδη, προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάληψη της διαφημιστικής καμπάνιας.

Να σημειωθεί ακόμη πως από την 1η Ιανουαρίου 2020, όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια (εισοδηματίες), ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα πρέπει να συγκεντρώνουν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών αποδείξεις που ανέρχονται στο 30% του εισοδήματος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τα εξής σενάρια

α) επιστροφή κεφαλαίου. Συγκεκριμένα θα επιστρέφεται ποσοστό από 1 έως 10% της συναλλαγής στους φορολογούμενους. Η επιστροφή θα αφορά συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συναλλαγές όπως συνεργεία αυτοκινήτων καθώς και συναλλαγές που αφορούν τα επαγγέλματα της οικοδομής.

β) Εκπτωση Φόρου. Εξετάζεται να επανέλθει η έκπτωση φόρου 10% στις ιατρικές δαπάνες που ίσχυε στο παρελθόν και καταργήθηκε τα χρόνια των μνημονίων. Σημειώνεται ότι την 1η Ιανουαρίου 2017 καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε την έκπτωση φόρου 10%, εφόσον οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματός του.

γ) Φορολοταρία. Μεγαλύτερα έπαθλα και λιγότεροι τυχεροί και εβδομαδιαίες κληρώσεις αντί μηνιαίων προβλέπει το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για την φορολοταρία. Τα ποσά που θα κερδίζει κάθε φορολογούμενος θα ανέβει και από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα να φθάσει τα 3.000 ή 5.000 ευρώ μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των τυχερών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!