Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές σε Ξάνθη, Χαλκιδική, Εύβοια

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ+VIDEO) Δεκάδες πτώσεις δέντρων και ανεμοστρόβιλοι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/11/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Ξάνθη. Υπήρξαν δεκάδες πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε οροφές σπιτιών, ενώ ανεμοστρόβιλος έγινε αιτία να αναποδογυρίσουν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από μεγάλο super market της πόλης.



Η έντονη καταιγίδα συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά. Υπήρξαν και πολλές πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια σπιτιών που προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα. Μάλιστα η κακοκαιρία ξήλωσε μέχρι και περιφράξεις γηπέδων.



Ανεμοστρόβιλος, επίσης, σημείωσε καταστροφές και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Ο ισχυρός αέρας έριξε δένδρα, μια κολώνα της ΔΕΗ, ενώ παρασύρθηκε και μία στέγη. Προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Στο Γομάτι ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα ενώ δέντρα έπεσαν και στην περιοχή του Βατοπεδίου.

anemostrovilos1.webp

Ζημιές από τους ανέμους και στην Εύβοια



Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή με συνέπεια να πέσουν δέντρα μέσα στους δρόμους κόβοντας κυριολεκτικά την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας 'Αννας. Για ώρες πάρα πολλά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα καθώς κόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Οι άνεμοι είχαν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στο πλατανόδασος του Κηρέως και χρειάστηκε να επέμβουν συνεργεία της πυροσβεστικής αλλά και της δημοτικής αρχής, για να τα απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και στη συνέχεια τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!