Κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα μας τις επόμενες ώρες

Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μίνι κακοκαιρία αναμένεται από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη το μέτωπο θα επηρεάσει πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος, κατευθυνόμενο προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει. Θα βρέξει το βράδυ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και με τοπικές καταιγίδες. Θα χιονίσει και στα βουνά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Πιθανώς πρόσκαιρα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στα δυτικά, την δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 6 μποφόρ προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυνανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυνανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη το πρωί της Τρίτης το σύστημα θα βρίσκεται αρκετά ανατολικά και θα επηρεάζει το ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά. Κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, κινούμενο ανατολικά, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 04/03 και κατά τη διάρκεια της Τρίτης 05/03. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / ΕΑΑ, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού του διημέρου θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες - με κατά τόπους έντονα φαινόμενα - οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά και οι ενισχυμένοι άνεμοι (νότιοι τη Δευτέρα 04/03 και δυτικοί την Τρίτη 05/03).

Πιο αναλυτικά:

- Αρχικά, μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 04/03 μέτωπο βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει τα Επτάνησα και από αργά το απόγευμα την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Παράλληλα, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Αργά το βράδυ της Δευτέρας 04/03 τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη 05/03 αρκετές περιοχές της χώρας.

- Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 05/03 βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές αναμένονται στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ μέτωπο καταιγίδων θα επηρεάζει τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και σποραδικές χαλαζοπτώσεις.

- Από το πρωί της Τρίτης 05/03 και μέχρι το τέλος της ημέρας, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται πάνω από τη χώρα μας, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στις περισσότερες περιοχές με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα νότια ηπειρωτικά και στις Κυκλάδες, ενώ από τις απογευματινές ώρες ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου τα Δωδεκάνησα.

- Οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις, είναι τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και δευτερευόντως τα νότια ηπειρωτικά (κυρίως Πελοπόννησος).

- Σημαντικά αθροιστικά ύψη βροχής αναμένονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

- Σημαντικές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινά τμήματα.

- Παροδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, τη νύχτα της Δευτέρας 04/03 προς Τρίτη 05/03, χωρίς να αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τρίτης 05/03 με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδων μετά το μεσημέρι.

- Νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα πνέουν τη Δευτέρα 04/03, ενώ την Τρίτη 05/03 οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις που στα νότια θα φτάνουν και πάλι τα 7 μποφόρ.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 05/02.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι νότιοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μόνο στα βορειοανατολικά θα είναι ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!