Ηλιέλαιο χρωματίζονταν «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο»

Κύκλωμα νοθείας σε όλη την Ελλάδα. Ποιος μάρκες εμπλέκονται.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μεγάλο κύκλωμα νοθείας λαδιού με πλοκάμια σε όλη τη χώρα χρωμάτιζε ηλιέλαιο και στη συνέχεια το πωλούσε ως «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο».

Βάση του κυκλώματος και αποθήκη μεγάλων ποσοτήτων ηλιέλαιου η περιοχή της Λάρισας.

Η Αστυνομία σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στους νομούς Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Μαγνησίας και Θεσπρωτίας, συνέλαβε επτά μέλη του κυκλώματος, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ενώ στην δισκογραφία που συντάχθηκε γίνεται λόγος για 52 προμηθευτές.
Οι χρωστικές ουσίες άλλαζαν το χρώμα του ηλιέλαιου που στη συνέχεια τοποθετούταν σε πλαστικές ή μεταλλικές συσκευασίες με τις επωνυμίες:

«Karpos», «Λιοτριβειό», «Paros», «Kriti», «Ελαιώνας/Eleonas», «CRETA drops» και «Elias drops»

Που παραπέμπουν σε περιοχές γνωστές για την παραγωγή ελαιολάδου όπως η Κρήτη, η Μεσσηνία, η Ηλεία κ.ά.

Η διανομή γινόταν σε διάφορα καταστήματα, εστιατόρια, μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ κ.λπ. αλλά και σε λιανοπωλητές οι οποίοι στη συνέχεια μεταπουλούσαν το νοθευμένο ελαιόλαδο στο πελατολόγιο τους τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.ά.)
eksarthrothike-kukloma-notheias-ladiou-xromatizan-ilielaio-kai-to-polousan-gia-elaiolado (1).jpg
Μόνο εκτός συνόρων υπολογίζεται πως απ’ τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 24 Νοέμβριου 2017,  το κύκλωμα εξήγαγε συνολική ποσότητα τεχνητά χρωματισμένου ηλιέλαιου περίπου 100.000 λίτρων, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη της τάξεως των 200.000 ευρώ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!