Φωτιά στο Μάτι: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα»

Αγανάκτηση από τους συγγενείς θυμάτων στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/11/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο…»

Με τα σπαρακτικά αυτά λόγια «υποδέχθηκαν» στην αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας πυρόπληκτοι και συγγενείς των θυμάτων, τους χειριστές ελικοπτέρων και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η απάντηση της προέδρου του δικαστηρίου

«Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή».

Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες και πυρόπληκτους, της φονικής πυρκαγιάς.

Ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Ταουξής, υπέβαλλε αίτημα ώστε να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

«Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση» επεσήμανε σε δήλωσή του ο ακόμη συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου,

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!