Πυρκαγιές: Καίγεται για 14η ημέρα ο Έβρος

Μάχη για να μην περάσει η φωτιά στο Σουφλί
Πυρκαγιές: Καίγεται για 14η ημέρα ο Έβρος Η φωτιά από τη Χελιδώνα Έβρου / E-EVROS.GR
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η φωτιά στον Έβρο μαίνεται για 14η μέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά μέσα στο Σουφλί.

Το βορειοανατολικό μέτωπο, αριστερά και πάνω από το Σουφλί, είναι αυτό που εκπέμπει τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, πως η φωτιά έχει περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε ένα τόξο αρκετών χιλιομέτρων και παρά τις ισχυρές και συνεχώς αυξανόμενες πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική πορεία της.



Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ώστε να καταφέρουν να περιορίσουν αυτή την πύρινη λαίλαπα.



Παράλληλα γίνονται αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί, ενώ το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν για μία ακόμη νύχτα προειδοποίηση από την Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί τελικά να προχωρήσουν σε εκκένωση του χωριού.

Περισσότερα από 800.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε την Πέμπτη (31/8) πως η πυρκαγιά πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Η ελπίδα πλέον βρίσκεται στην αλλαγή των ανέμων και του καιρού, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έβρεξε για λίγο το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο δεν διήρκεσε αρκετά ώστε να περιοριστεί το μέτωπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Παρασκευή (01/09) σε Αττική, Εύβοια και ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, ολόκληρη η Κρήτη και το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας και της Αττικής, βρίσκονται στην κατηγορία 3, στο κίτρινο χρώμα.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ιδίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!