ΕΥ ΖΗΝ: Οι τροφές που καίνε λίπος

Οι τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σας και καίνε το λίπος.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πλησιάζει το Πάσχα και ουσιαστικά είμαστε στα «πρόθυρα» του καλοκαιριού και όλοι θέλουμε να χάσουμε το περιττό βάρος, που κατά κανόνα είναι λίπος, για να είμαστε έτοιμοι για τις παραλίες.

Εκτός από την έντονη γυμναστική το λίπος μπορεί να καταπολεμηθεί με την σωστή διατροφή και την απόκτηση διαφορετικών διατροφικών συνηθειών. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν στην απώλεια λίπους και λειτουργούν με το να ενεργοποιούν το μεταβολισμό μας μέσω κάποιων ουσιών που περιέχουν.

Πιο αναλυτικά μερικές από αυτές είναι:


Γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Έρευνες έδειξαν πως παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν 3 άπαχα γιαούρτια την ημέρα έχασαν σε σχέση με άλλους 61% περισσότερο λίπος και 81% κοιλιακό λίπος.
jogurt
Ψωμί ολικής άλεσης
Κοινή πεποίθηση είναι πως όταν κάνει κάποιος δίαιτα πρέπει να αποφεύγει το ψωμί, το κατάλληλο ψωμί όμως που πρέπει να είναι ολικής άλεσης μπορεί να τον βοηθήσει αφού διατηρεί τα επίπεδα της ινσουλίνης σταθερά. Η έκκριση ινσουλίνης επιβραδύνει τον μεταβολισμό και αποθηκεύει λίπος. Η κατανάλωσης ολικής άλεσης ψωμί εμποδίζει την συνεχή έκκριση ινσουλίνης με αποτέλεσμα να μειώνεται το σωματικό λίπος.
psomia 590 2
Πράσινο τσάι
Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, τις κατεχίνες, που φαίνεται να αυξάνουν την απώλεια λίπους. Έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας Διατροφής δείχνει ότι άτομα που γυμνάζονταν και κατανάλωναν πράσινο τσάι έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε σχέση με άτομα που έπιναν μόνο νερό.
tsai
Καφές
Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το αγαπημένο σας ρόφημα μπορεί όντως να βοηθήσει τον μεταβολισμό σας να πάρει στροφές και να χάσετε βάρος.
kafes
Αυγά
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα στη Μ. Βρετανία, οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή βασίζεται κατά κύριο λόγο στην πρωτεΐνη, καίνε περίπου 70 θερμίδες περισσότερες την ημέρα (αριθμός που αντιστοιχεί σε απώλεια 3,5 κιλών σε ένα χρόνο). Το αυγό -κυρίως το ασπράδι- είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Δοκιμάστε να ξεκινάτε την ημέρα σας βάζοντας αυγό στο πρωινό σας για να έχετε ενέργεια και να διευκολύνετε τη διαδικασία απώλειας βάρους.
auga
Σολωμός
Ο σολομός και ο τόνος είναι δύο ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά. Τα λιπαρά αυτά είναι απαραίτητα για τη διάσπαση του λίπους στο σώμα μας.
solomos
Τόνος
Ο τόνος, εκτός του ότι είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα μίας ορμόνης στο αίμα, της λεπτίνης. Χαμηλά επίπεδα λεπτίνης σχετίζονται με υψηλότερο μεταβολισμό, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα.
tonno 1
Νερό
Όχι, το νερό δεν καίει λίπος, αλλά η έλλειψή του θα σου ρίξει το μεταβολισμό. Στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα και μια ήπια αφυδάτωση επιβραδύνει το μεταβολισμό. Μην ξεχνάτε να πίνετε 8 ποτήρια την ημέρα και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία να αυξάνεται και την κατανάλωση αυτού.
nero 1
Προσπαθήστε να προσθέσετε όλες αυτές τις διατροφικές συνήθειες στο καθημερινό σας πρόγραμμα και σίγουρα θα διαπιστώσετε τις θεαματικές τους αλλαγές στον καθρέπτη, που ποτέ δεν λέει ψέματα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!