Εισαγγελέας για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

«Όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνου»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η εισαγγελέας Σερρών παρενέβη στην υπόθεση των γονιών που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά από απουσίες.

Ο 37χρονος πατέρας θεωρεί ότι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ για τη χρήσης μάσκας δήλωσε ότι «όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνου».

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε, έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας. Τα τέσσερα αδέλφια, μαθητές δύο του Δημοτικού και δύο του Γυμνασίου, στην Αλιστράτη Σερρών δεν έχουν πάει σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα.

Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σερρών, Στέλιος Ρίζος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε, ότι ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς, ότι τα παιδιά απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το μάθημα με αρκετές επιστολές από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η μητέρα των παιδιών, Χριστίνα Καρακούση δηλώνει εξίσου αποφασισμένη:

«Από πέρσι ήμουν αρνητική με αυτά τα μέτρα. Δεν συναινώ σε καμία ιατρική πράξη ούτε όσον αφορά σε εμένα, ούτε όσον αφορά στα παιδιά μου. Ούτε self test, ούτε μάσκες. Ερχόντουσαν τα παιδιά σπίτι και ήταν γεμάτα σπυράκια από τις μάσκες. Δεν το άντεχαν άλλο αυτό. Με αυτά τα μέτρα παραβιάζεται το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένας από τους καθηγητές έκανε επίθεση σε ένα από τα παιδιά μου και είπε ότι αν δεν φορέσεις μάσκα οι γονείς σου θα καταλήξουν φυλακή. Έχουν ήδη μηνυθεί διευθυντές και καθηγητές και έχω κάνει καταγγελία και στον εισαγγελέα. Μιλάμε για παραβίαση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κορωνοϊό. Υπάρχει αλλά δεν είναι αυτό που λένε, είναι μία γρίπη, γι’ αυτό είμαι και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού» 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!