Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Ατραΐδης, στιχουργός πολλών και μεγάλων επιτυχιών

«…μόνο στο θάνατο μπροστά τα πάντα είναι ίδια…»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Βαγγέλης Ατραΐδης, στιχουργός πολλών και μεγάλων επιτυχιών.

Σημείο αναφοράς στη διαδρομή του Βαγγέλη Ατραΐδη στο λαϊκό τραγούδι αποτελεί ασφαλώς η συνεργασία του με τον Χρήστο Νικολόπουλο, που άφησε τέσσερις ολοκληρωμένους δίσκους με ερμηνευτές τον Πάνο Γαβαλά και την Ρία Κούρτη, τον πρώτο δίσκο του Πασχάλη Τερζή, αλλά και «σκόρπια» τραγούδια.

Εκτός του Πάνου Γαβαλά, στίχους του Βαγγέλη Ατραΐδη (τους περισσότερους από τους οποίους συνυπέγραψε με τον Γιάννη Βασιλόπουλο), τραγούδησαν ερμηνευτές όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης με την Μαρινέλλα, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Βαγγέλης Περπινιάδης, η Καίτη Γκρέυ, η Μαίρη Λίντα, η Δούκισσα, ο Πασχάλης Τερζής, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Χρηστάκης, ο Γιάννης Ντουνιάς, η Φωτεινή Μαυράκη και πολλοί άλλοι. Αξίζει να σημειωθεί πως μια σειρά από τραγούδια υπέγραψε συνθετικά ο ίδιος ο Βαγγέλης Ατραΐδης.

Σταχυολογώντας κάποιους από τους τίτλους των μεγάλων επιτυχιών του, θα στεκόμασταν σε τραγούδια όπως «Κι αν γελάω είναι ψέμα», «Η χήρα», «Στο σταυροδρόμι», «Το ψωμί της ξενιτιάς», «Έψαχνα άδικα να βρω», «Σήκω πάνω κάτσε κάτω», «Μουσαφιραίοι είμαστε», «Λέω», «Πήρε φωτιά μια καρδιά», «Νιώθω μια κούραση βαριά», «Στις ταβέρνες τριγυρνάς», «Το δρομολόι της ζωής»…
atraiod1
Στη φωτογραφία το γραφείο του Βαγγέλη Ατραΐδη (από την επίσημη σελίδα του στο facebook).

Η κηδεία του Βαγγέλη Ατραΐδη θα τελεστεί την Τρίτη 6 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Καισαριανής

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!