Το «Μουσικό χρονολόγιο» της Ηρώς Σαΐα στον Ιανό

(VIDEO & PHOTOS) Η πορεία κάθε καλλιτέχνη «στιγματίζεται» από βιώματα, καταθέσεις, συνεργασίες, εμπειρίες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Ηρώ Σαΐα τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου παρουσίασε στον Ιανό το δικό της «Μουσικό χρονολόγιο», μέσα από το οποίο έγιναν γνωστές κάποιες από τις σημαντικότερες επαγγελματικές της στιγμές.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού το πρώτο τραγούδι ήταν το «Πέρα στους πέρα κάμπους», το οποίο η Ηρώ συνδέει με τα παιδικά - εφηβικά της χρόνια στο χωριό όπου μεγάλωσε. Λίγο αργότερα, στάθηκε στις πρώτες της ακροάσεις που την οδήγησαν στη «Σπείρα Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη. Ένα τραγούδι που ξεσήκωσε τον κόσμο ήταν η «Μαύρη Φορντ», αφού παρουσιάστηκε με εντελώς θεατρικό τρόπο, τόσο από την Ηρώ όσο και από τους τρεις καταπληκτικούς μουσικούς (Νεοκλής Νεοφυτίδης - πιάνο/ φωνή, Χάρης Κελλάρης - μπάσο, Δημήτρης Σιάμπος - κιθάρες). Το ίδιο ισχύει και για το «Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα».

Μαζί με την Ηρώ Σαΐα εμφανίστηκαν στη σκηνή -για πολύ λίγο, δυστυχώς- δύο εξαιρετικοί μουσικοί που αποτελούν το συγκρότημα «Βαρίαυλος», το οποίο είναι το «φαγκότο» στα ελληνικά. Φτάνοντας στο σήμερα, η Σαΐα στάθηκε στη συνεργασία της με το Σταύρο Ξαρχάκο (ο οποίος ήταν παρών, όπως και ο Μάνος Ελευθερίου, αλλά και η Λίνα Νικολακοπούλου), λέγοντας εκείνη το «Αυτόν τον κόσμο τον καλό» και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης το «Κουρδισμένα ανθρωπάκια». Εννοείται ότι δε θα μπορούσαν να λείψουν τραγούδια από το καινούριο cd της Ηρώς με τον τίτλο «Λευκό χαρτί» και στο οποίο συμμετέχει ο συνθέτης Άρης Βλάχος που κάθισε στο πιάνο παίζοντας δύο από τα τραγούδια του.

Το «Μουσικό χρονολόγιο» της Ηρώς Σαΐα είναι γεμάτο από τις όμορφες μουσικές συναντήσεις που έχει όλα αυτά τα χρόνια που τραγουδάει επαγγελματικά. Τα τραγούδια που ακούστηκαν εχθές στον Ιανό το επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω. Η ίδια η Ηρώ έδειξε ότι αυτό που έκανε στον Ιανό ήταν κάτι για το οποίο χαιρόταν πραγματικά και γι’ αυτό  της ταιριάζει πολύ.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!