Τι δήλωσαν Ρέμος, Δάρρα & Νικολόπουλος στη Συνέντευξη Τύπου

(PHOTOS) Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Νικολόπουλος & Φωτεινή Δάρρα πραγματοποίησαν Συνέντευξη Τύπου, εν όψει των κοινών εμφανίσεών τους.
Τι δήλωσαν Ρέμος, Δάρρα & Νικολόπουλος στη Συνέντευξη Τύπου Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου 2015 στο Διογένης Studio, παρουσία δημοσιογράφων & συντελεστών, εν όψει της έναρξης των εμφανίσεων του Αντώνη Ρέμου με το Χρήστο Νικολόπουλο & τη Φωτεινή Δάρρα.

Στο πάνελ εκτός από τους τρεις πρωταγωνιστές, βρέθηκε ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, που μαζί με τον Αντώνη Κρόμπα έχουν αναλάβει το «θεατρικό» κομμάτι του προγράμματος, συνυπογράφοντας τα κείμενα, καθώς και ο μαέστρος Αντώνης Γούναρης.

Ο Αντώνης Ρέμος, ο Χρήστος Νικολόπουλος & η Φωτεινή Δάρρα στις εισαγωγικές ομιλίες τους, μεταξύ άλλων, δήλωσαν τα εξής:

Αντώνης Ρέμος


«Ευχαριστούμε που μας κάνετε την τιμή και είστε εδώ κοντά μας, στην παρουσίαση του καινούριου προγράμματος του Διογένη. Θέλω να καλωσορίσω στο σπίτι μου, τα τελευταία 20 χρόνια, τη νέα παρέα που φέτος θα βρίσκεται κοντά μου και μαζί θα σας κρατήσουμε συντροφιά τα βράδια του χειμώνα. Χαίρομαι που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και την αγάπη μας για τη μουσική. Σ’ αυτό το ταξίδι είναι πολύ σημαντική η παρουσία του λαϊκού τραγουδιού και γι’ αυτό χαίρομαι που ο μεγαλύτερος εκπρόσωπός του, που έχει γράψει κάποια από τα πιο ωραία τραγούδια των τελευταίων 50 χρόνων, είναι κοντά μας. Μιλάω βέβαια για το Χρήστο Νικολόπουλο. Ευχαριστώ επίσης πάρα πολύ τη Φωτεινή Δάρρα που ενέδωσε σε αυτό το φλερτ που ξεκίνησα πριν από μερικούς μήνες.

Η πρώτη εικόνα που έχετε, μπορεί λίγο να σας εκπλήσσει. Βλέποντας σε ένα πάνελ τη Φωτεινή Δάρρα, τον Αντώνη Ρέμο, το Χρήστο Νικολόπουλο και τον αγαπημένο μου κι εξαιρετικά ταλαντούχο νέο ηθοποιό, Λευτέρη Ελευθερίου, ίσως σας κάνει να αναρωτιέστε τι μπορεί να βγει. Δε σας κρύβω, ότι στην αρχή, πριν να έρθουμε σε επαφή κι αρχίσουμε τις πρόβες, είχα κι εγώ το ίδιο ερωτηματικό μέσα στο μυαλό μου, αλλά στην πορεία αισθάνθηκα πλέον σίγουρος ότι τα φετινά βράδια θα είναι πραγματικά μοναδικά και θα ταξιδέψουν σε πολύ όμορφες μουσικές θάλασσες και σε στιγμές που τόσο πολύ έχουμε όλοι μας ανάγκη, όχι μόνο εσείς που θα έρθετε να μας δείτε, αλλά κι εμείς οι ίδιοι. Έχουμε ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας, μέσα από τα τραγούδια μας, μέσα από τις ερμηνείες μας καθένας, μέσα από τη μουσική, μέσα από το λόγο που θα έχει ο Λευτέρης Ελευθερίου, με το συνεργάτη του Αντώνη Κρόμπα, ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

Φωτεινή Δάρρα


«Σε αυτό το βήμα που κάνουμε όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όπως είπε κι ο Αντώνης, καθένας από τη δική του πλευρά, από την πορεία του, από το είδος τραγουδιού που εκπροσωπεί. Ο Αντώνης είναι ένας ερμηνευτής ο οποίος κατέχει την κορυφή, νομίζω, στο είδος του, στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, τα τελευταία 20 χρόνια. Όταν μου έγινε αυτή η πρόταση, την απεδέχθην με πολύ μεγάλη χαρά κι αυτό γιατί θεωρώ ότι η πρόταση αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Το ενδιαφέρον κρύβεται μέσα στη διαφορετικότητα, η οποία έχει να κάνει με το χώρο απ’ τον οποίο προερχόμαστε, δεν έχει να κάνει, όμως, δεν έγκειται στα διαφορετικά είδη. Το είδος μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά τα αισθητικά κριτήρια είναι υψηλά. Και στο είδος που εκπροσωπεί ο Χρήστος Νικολόπουλος, που μας κάνει την τιμή να πούμε τα τραγούδια του και στο είδος που εκπροσωπεί ο Αντώνης και στο είδος που εκπροσωπώ εγώ. Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας με πάρα πολύ καλά τραγούδια, ξεκινώντας απ’ αυτά του όντως μεγαλύτερου λαϊκού συνθέτη της εποχής μας, του Χρήστου Νικολόπουλου, που τολμώ να πω ότι είναι ο άνθρωπος που διαδέχεται επάξια τους μεγάλους ρεμπέτες και λαϊκούς του παρελθόντος. Από το Τσιτσάνη, τον Άκη Πάνου, το Ζαμπέτα… Νομίζω ότι ακουμπάει στις παρυφές των μεγάλων αυτών συνθετών. Θα είναι ένας πραγματικά ωραίος χειμώνας, γιατί έχω δει ότι ταιριάζουμε στις επιλογές μας, σε όσα έχουμε επιλέξει για το κοινό μας πρόγραμμα. Στο δικό μου πρόγραμμα θα παρουσιάσω ούτως ή άλλως τα τραγούδια που συνήθως λέω στις συναυλίες μου, με δυναμική ενορχήστρωση που ταιριάζει πολύ σ’ αυτό το χώρο. Προτρέπω τον κόσμο να έρθει να μας παρακολουθήσει γιατί υπάρχει τρομερή ισορροπία ανάμεσα στη διασκέδαση, που έχουμε τόσο ανάγκη, και στη ψυχαγωγία».

Χρήστος Νικολόπουλος


«Καλώς ήρθατε κι από μένα. Ήμουν λίγο αποτραβηγμένος από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, τα live κυρίως, με εξαίρεση κάποιες συναυλίες τα καλοκαίρια κι επιλογές πιο σπάνιου, ας πούμε, χαρακτήρα, όπως εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής πέρσι και φέτος. Με τον Αντώνη, όμως, μας συνδέει πραγματική φιλία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συναντιόμασταν κυρίως στη θάλασσα, γιατί είμαστε ψαράδες και οι δυο και περνούσαμε πάρα πολύ ωραία. Του έχω μεγάλη εκτίμηση, πραγματικά. Από τότε που ήταν ακόμα μικρός του είχα κολλήσει ένα παρατσούκλι, του έλεγα «είσαι το μέλλον» κι έτσι τώρα, όποτε τηλεφωνιόμαστε τον αποκαλώ «Μέλλον». Όταν μου τηλεφώνησε για να δουλέψουμε μαζί το χειμώνα, πραγματικά το σκέφτηκα πολύ σύντομα και του είπα «ναι», διότι ήρθαμε και σ’ ένα χώρο που είναι σαν ένα μικρό μέγαρο μουσικής, που πληροί τις προϋποθέσεις για να εξυπηρετήσει τον κόσμο, να στηρίξει προγράμματα με τους ανθρώπους που συνεργάζεται. Έμαθα ότι μαέστρος θα είναι ο Αντώνης Γούναρης, που είναι πολύ καλός μου φίλος, αλλά και μια άριστη ορχήστρα με το Μανώλη Καραντίνη, έναν καταπληκτικό δεξιοτέχνη, κι έτσι λοιπόν, να ‘μαι κι εγώ! Προσπαθούμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα μαζί και με το Λευτέρη τον Ελευθερίου, που θα δείτε τι καταπληκτικά πράγματα κάνει ανάμεσα στα τραγούδια, το οποίο να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του κόσμου και σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, να διασκεδάζει με αυτό που θα του προσφέρουμε. Να πω και δυο λόγια για τη Φωτεινή Δάρρα, την οποία θεωρώ ως μια από τις πάρα πολύ καλές, νεότερες ερμηνεύτριες, και παρ’ ότι μέχρι τώρα κινούνταν στο χώρο των συναυλιών, εδώ θα την ακούσετε σε έναν καταπληκτικό, ερμηνευτικό τρόπο, να τραγουδάει τα τραγούδια μου και όχι μόνο».

Συμμετέχουν η Τζωρτζίνα Καραχάλιου, ο Μάκης Δράκος, η Βάγια Καλαντζή και η Victoria Taylor. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Σολίστας ο Μανώλης Καραντίνης.

Μαζί τους οι μουσικοί:


Πλήκτρα: Νικόλας Γαρουφαλάκης
Μπουζούκι: Αλέκος Γλυκιώτης, Χρήστος Μπέκας
Μπάσο: Πήτ Γιατράκος, Τεό Λαζάρου
Τύμπανα: Γρηγόρης Συντρίδης
Τύμπανα: Κώστας Μυλωνάς
Κρουστά: Αλέξανδρος Ρούπας
Κιθάρα: Γιώργος Χατζόπουλος
Βιολί: Ανδρέας Τράπαλης
Keyboards: Πασχάλης Τερζής

Info:


Online κρατήσεις εισιτηρίων: Diogenis.com | Tickethour.com
Τηλεφωνικές κρατήσεις: Μουσική Σκηνή «Διογένης studio»: 210 9425754

Έναρξη: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
'Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 11:00μμ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!