«Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» δείξαν αλληλεγγύη!

(PHOTOS) Η ρεμπέτικη μουσική βραδιά αλληλεγγύης στο Ίλιον Plus πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η μουσική συλλογικότητα «SOLIDARebetika» σε συνεργασία με το Ίλιον Plus διοργάνωσαν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού), μουσική βραδιά με την ευγενική συμμετοχή περισσότερων από 50 καλλιτεχνών του ρεμπέτικου, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Ο απολογισμός


Η βραδιά ήταν υπέροχη για διάφορους λόγους! Πρώτα απ’ όλα, επετεύχθη ο βασικός στόχος, που ήταν η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Μαζεύτηκαν πράγματα που γέμισαν ένα ημιφορτηγό και 4 Ι.Χ. - και δε μιλάμε για ρούχα ή κουβέρτες που οι άνθρωποι είχαν στα σπίτια τους. Μιλάμε για τρόφιμα και πράγματα για τα οποία πλήρωσαν λεφτά και τα αγόρασαν!

Έπειτα, η ανταπόκριση του κόσμου πιστεύω πως είχε να κάνει και με το είδος της μουσικής. Δηλαδή κατά κάποιον τρόπο, το ρεμπέτικο «μέτρησε τις δυνάμεις του». Ο κόσμος όχι απλά γέμισε το Ίλιον plus, αλλά έμεινε έξω και έφτανε ως το απέναντι πεζοδρόμιο! Και επίσης από τις 7:30 που μαζεύτηκαν ως τις 2:30 που ολοκληρώθηκε το live, δεν έφυγε σχεδόν κανείς! Μάλιστα στο τέλος χόρευαν κιόλας!

Τέλος, όλοι όσοι συμμετείχαν στη βραδιά ήταν άψογοι. Όλοι μια αγκαλιά, όλοι με το χαμόγελο, έβγαζαν φωτογραφίες μεταξύ τους, σαν μια μεγάλη παρέα! Δεν υπήρξαν οι γνωστές «ασθένειες» του παρελθόντος, κουτσομπολιά, γκρίνιες ή οτιδήποτε άλλο! Ο νεότερος καθόταν παρέα με τον μεγαλύτερο, οι ορχήστρες αναμείχθηκαν στο πάλκο, ο ένας παραχωρούσε τη σειρά του στον άλλον που έπρεπε να φύγει νωρίτερα, κανείς δεν γκρίνιαξε για το... μικρόφωνό του και όλοι έδειξαν πως είχαν ανάγκη να βρεθούν με τη μουσική τους οικογένεια! Απ’ όλους όσοι ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχουν, δεν τα κατάφεραν τελικά μόνο ο Αγάθωνας και ο Αντώνης Αινίτης, λόγω ασθένειας, τραγούδησε, όμως, εκτάκτως ο Γιώργος Ξηντάρης.

Επίσης, το Ίλιον plus ήταν άψογο! Πρόσφερε τον χώρο χωρίς δεύτερη σκέψη, διέθεσε τα ποτά σε χαμηλές τιμές (3€ η μπύρα!) για να εξυπηρετήσει τον κόσμο και ο ηχολήπτης με υπεράνθρωπη προσπάθεια έβγαλε άψογα 60 καλλιτέχνες, σχεδόν χωρίς soundcheck.

Εν κατακλείδι, το «πείραμα» SOLIDARebetika (solidarity + ρεμπέτικα) πέτυχε απόλυτα το στόχο του και οι συντελεστές σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες και μεγαλύτερες δράσεις με διάφορες αφορμές αλληλεγγύης.

Οι φωτογραφίες είναι του Σωτήρη Παπατραγιάννη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!