Ξαρχάκος και «Ρεμπέτικο»: Και δεύτερη συναυλία στο Ηρώδειο

Μετά το sold out της πρώτης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα εισιτήρια για τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με τα τραγούδια του θρυλικού έργου «Ρεμπέτικο», στις 3 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο εξαντλήθηκαν.

«Μοιραία» προστίθεται μια ακόμη ημερομηνία, αυτή της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο.

Οι μουσικές και τα τραγούδια που σφράγισαν την ταινία-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου λειτουργώντας αντιστοίχως και στην ελληνική δισκογραφία με την έκδοση του ομώνυμου άλμπουμ , παρουσιάζονται για πρώτη φορά «ολοκληρωμένα» ζωντανά 40 χρόνια μετά.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα έχει στο πλευρό του επί σκηνής 20 μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες.

Όλοι μαζί παίζουν, τραγουδούν, συνθέτουν μια σύγχρονη ρεμπέτικη κομπανία, δημιουργείται η συνθήκη του ρεμπέτικου πάλκου του 2023, με μουσικούς του σήμερα, με τη σύγχρονη μουσική ματιά του Σταύρου Ξαρχάκου πάνω στο ιστορικό πλέον αυτό έργο.

Ήταν το 1983 όταν o Κώστας Φέρρης σκηνοθέτησε και παρουσίασε, σε σενάριο του ίδιου και της Σωτηρίας Λεονάρδου, την ταινία «Ρεμπέτικο», η οποία με αφορμή την πορεία μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου (υπονοείται η Μαρίκα Νίνου), κατέγραψε την Ελλάδα του μεσοπολέμου, τα ρεμπέτικα, τη ζωή των καλλιτεχνών, τη ζωή στα προσφυγικά.

Για τις ανάγκες της ταινίας ο Σταύρος Ξαρχάκος δημιούργησε νέα τραγούδια φτιαγμένα με παλιά συνταγή που έδιναν την αίσθηση ότι πρόκειται για παλιά ρεμπέτικα. Ο δίσκος «Ρεμπέτικο» από τότε γνώρισε τεράστια αποδοχή και πολλές επανακυκλοφορίες, πουλώντας περισσότερα από 250.000 αντίτυπα.

Τα τραγούδια «Καίγομαι», «Μάνα Μου Ελλάς», «Το Δίχτυ», «Το Πρακτορείο», «Στου Θώμα», «Στης Πίκρας Τα Ξερόνησα», «Μπουρνοβολιά», «Στην Αμφιάλη», από τότε μέχρι σήμερα τα έχουμε ακούσει σε άπειρες διασκευές και εκδοχές, από καλλιτέχνες όλων των ειδών, Έλληνες και όχι μόνο.

O Σταύρος Ξαρχάκος αφιερώνει τις συναυλίες της 3ης Σεπτεμβρίου και 12ης Οκτωβρίου στους πρωτεργάτες του «Ρεμπέτικου» που δεν είναι πια στη ζωή: Νίκο Γκάτσο, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Δημητράτο, Νίκο Μαραγκόπουλο, Κώστα Τσίγκο, Τάκη Μπίνη, Αριστείδη Μόσχο και Θόδωρο Πολυκανδριώτη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!