Οι «Φυγάδες Εραστές» του Ηρακλή Τριανταφυλλίδη

(PHOTOS) Ο Θεσσαλονικιός με ποντιακή ρίζα Ηρακλής Τριανταφυλλίδης αυτή τη φορά μας πάει… Σε Άλλους Κόσμους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για να καταπιαστεί κανείς με την ποίηση τις μέρες αυτές που το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού γι’ αυτήν είναι φανερά πεσμένο και να το κάνει καλά πρέπει να είναι πολύ εμπνευσμένος καλλιτέχνης, όπως ο ροκ μουσικοσυνθέτης Ηρακλής Τριανταφυλλίδης. Ο Θεσσαλονικιός με ποντιακή ρίζα αυτή τη φορά μας πάει… Σε Άλλους Κόσμους, όχι μέσω της μουσικής του, αλλά με το πέμπτο βιβλίο του «Φυγάδες Εραστές» (εκδόσεις Γόρδιος) με την υποσημείωση, σχηματική ποίηση, που παρουσίασε στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ φυσικά μετά μουσικής! Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του με ποίηση από το συγγραφικό ντεμπούτο του το 1980 με στίχους και ποίηση σε ανεξάρτητη έκδοσή του. Ακολούθησαν οι εκδόσεις: «Ονειροταξιδευτής» (μυθιστόρημα Φιλοσοφικής Φαντασίας, εκδόσεις Παπαϊωάννου, 2004), «Gigan» (συλλογή ιστοριών Φιλοσοφ. Φαντασίας, ΕΜΣΕ, 2014), «Θέλω» (μυθιστόρημα Φ. Φαντασίας, εκδόσεις Γόρδιος, 2015).

«Ονειροβάτης στο άπειρο και στην τρέλα…», αναφέρει σ’ ένα στίχο της σχηματικής ποίησής του ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης που σε μια σεμνή και ατμοσφαιρική εκδήλωση, έσμιξε τον κόσμο της μουσικής με εκείνον της γραφής που καταγίνεται από μικρό παιδί. Ο ίδιος διάλεξε να αναγνώσει το «Χόρεψε»:

Xόρεψε σαν να 'ταν
ο τελευταίος σου χορός
σ' αυτόν τον κόσμο
Χόρεψε για μένα
κι εγώ θα 'μαι το στροβίλισμά σου
οι ξέφρενες κινήσεις σου
το πάθος σου
Θα 'μαι η σπίθα
που βγάζει το τακούνι σου
στο μάρμαρο
Θα 'μαι ο ιδρώτας
που κυλά
στο ξαναμμένο πρόσωπό σου...

Επίσης ανάγνωσαν ποιήματά του ο Χρήστος Τσούκας, η Βίκυ Βαρβαδούκα και η γυναίκα του Μαριάννα Τριανταφυλλίδη που φιλοτέχνησε επίσης το έξοχο εξώφυλλο του βιβλίου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, κατά την προσφιλή του συνήθεια στις παρουσιάσεις εκδόσεών του, ακολούθησε ζωντανή μουσική από τον ίδιο και το συγκρότημά του Λερναία Ύδρα με μέλη της τους: Μιχάλη Νικολαΐδη («παλιοσειρά» του συγκροτήματος) στο μπάσο, Βαγγέλη Ευσταθίου (τύμπανα), την κόρη του Ειρήνη Τριανταφυλλίδη (λαούτο, φωνή, φυσαρμόνικα) και Νικόλα Νικολόπουλο (σαξόφωνο, φλάουτο). Μεταξύ άλλων τραγουδιών έπαιξαν τα «Θέλω να ταξιδεύω», «Είμαι ένας άνεμος», «Η ζωή είναι ένα παιχνίδι» και «Ψευτοχορευτής» με την Ειρήνη στα φωνητικά. Ο Ηρακλής τραγούδησε κι έπαιξε κιθάρα, βιολί και πιάνο συνοδεύοντας αργότερα τον καλεσμένο του blues κιθαρίστα και τραγουδιστή Γιώτη Κύτταρη στα jam της βραδιάς! Ο πρώτος καλεσμένος του ήταν ο Χρόνης Αμανατίδης με την ποντιακή του λύρα. Η βραδιά έκλεισε με την Λερναία Ύδρα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί φίλοι και συνταξιδιώτες της πορείας του.

Και όπως γράφει ο Ηρακλής… «θα χαθείς αν ψάχνεις τ’ όνειρο και δεν υπάρχει…».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!