Οι Antitheseis του Θανάση Βασιλά και του Μίκη στον Ιανό!

(PHOTOS) «Mikis Theodorakis Antitheseis by Thanasis Vasilas» μαζί με τους Μάνο Ελευθερίου, Λάκη Χαλκιά, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Νίκο Ανδρουλάκη και Ζαχαρία Καρούνη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ιανού, οι φίλοι του καλού τραγουδιού απόλαυσαν την παρουσίαση ενός ξεχωριστού έργου. Τη σπουδή του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά πάνω σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι Antitheseis που φέρουν τη έγκριση και υπογραφή του ίδιου του Θεοδωράκη. Στο ένθετο του cd υπάρχει η ιδιόχειρη «μαρτυρία» του: Υπέροχο! είναι ένας δίσκος «κόσμημα» που δεν πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη.

Ταιριαστή με την ποιοτική στάθμη του άλμπουμ και η όλη εκδήλωση που διανθίστηκε από video προβολές που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση. Μέσω αυτών απολαύσαμε την συγκλονιστική ερμηνεία του Μίκη Θεοδωράκη στο «Μοιρολόι της βροχής» και παρακολουθήσαμε κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της μεγάλης πορείας.

Ο συνθέτης Μιχάλης Νικολούδης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε την υψηλή και διαχρονική αξία των πονημάτων του Θεοδωράκη.

Ο συγγραφέας, μουσικός παραγωγός και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης τόνισε την μεστή τέχνη και τεχνική του Θανάση Βασιλά, ενώ στάθηκε σε χαρακτηριστικές στιγμές της διαδρομής του -είναι φίλοι και συνεργάτες- και έκλεισε δηλώνοντας πως οι Antitheseis για τις μέρες, για το μπουζούκι αλλά και για ανεκτίμητο έργο του Μίκη είναι ένα άλμπουμ κομβικό.

Ο μουσικός παραγωγός, στιχουργός  και «εταιριάρχης» Πάρης Μήτσου, με τη σειρά του ύμνησε τις αρετές του Βασιλά δηλώνοντας επιτακτική ανάγκη την παρουσία ανάλογων εργασιών στη σημερινή εποχή.

Στον Ιανό παραβρέθηκαν ακόμη ο ιδιοκτήτης του Ogdoo Music Group Νίκος Αναγνωστάκης -ο οποίος και σαν δημιουργός έχει καταθέσει αξιόλογα δείγματα γραφής-, ο ιδιοκτήτης του Καθρέφτη Μωυσής Ασέρ, ο ερευνητής Πέτρος Δραγουμάνος, ο συνθέτης Θοδωρής Ξυδιάς, η ερμηνεύτρια Τάνια Νικολούδη, η καλλιτεχνική φωτογράφος Χρύσα Σωφρονά, ο ιδιοκτήτης της μουσικής σκηνής Χαμάμ, Γιώργος Χατζηγιάννης, ο ιδιοκτήτης της Polymusic -από την οποία και εκδόθηκε ο δίσκος- Βίκτωρ Πολυδώρου που «συντόνισε» την εκδήλωση κ.ά.  

Δεν έλειψαν οι συνοδοιπόροι του Βασιλά και φημισμένοι μπουζουξήδες Νίκος Κατσίκης, Παντελής Κωνσταντινίδης και Γιώργος Αλτής που στο κοντινό παρελθόν είχαν σχηματίσει το περίφημο κουαρτέτο μπουζουκιών Ραστ.

Η βραδιά έκλεισε με ζωντανές στιγμές από τις Antitheseis αλλά και τραγούδια του Μίκη που απέδωσαν πολλοί από τους φίλους καλλιτέχνες που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!