Μια «Βραδιά λόγου & μουσικής» με τη Λίνα Νικολακοπούλου

(VIDEO & PHOTOS) Μια «Λάμπα θυέλλης» φώτισε τον ποιητή Γιώργο Βέη, την Αργυρώ Καπαρού, το Θοδωρή Βουτσικάκη & τη Ζωή Παπαδοπούλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένας πολύ ενδιαφέρον κύκλος συναντήσεων, αλλά και μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση με τον τίτλο «Λάμπα θυέλλης», σαν μια συμβολική έννοια και πρόθεση με καλεσμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, λαμβάνει χώρα τις Τετάρτες στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, με «οικοδέσποινα» τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Στο πρώτο μέρος, η Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη, μπροστά σε μια αναμμένη λάμπα θυέλλης, που αποτελεί το λιτό ντεκόρ, συνομιλούν με καλεσμένους ανθρώπους των γραμμάτων & των τεχνών και στην προκειμένη περίπτωση, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, με τον ποιητή και διπλωμάτη Γιώργο Βέη.

Ο πολυβραβευμένος ποιητής, που με τη διπλωματική του ιδιότητα έχει ταξιδέψει πολύ στο εξωτερικό, μίλησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για το ξεκίνημά του, το έργο του, αλλά και την εικόνα που έχουν διαμορφώσει οι ξένοι για τον ελληνικό πολιτισμό. Ο Γιώργος Βέης διάβασε αποσπάσματα από τα ποιήματά του και απάντησε σε ερωτήσεις της Λίνας Νικολακοπούλου & της Αλεξάνδρας Χριστακάκη. Η έκπληξη δε της βραδιάς ήταν η Πολυνήσια σύζυγος του κ. Βέη, Κλάρα, που τραγούδησε στα ελληνικά ένα μελοποιημένο ποίημα.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τα σπουδαία τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου, κυρίως, που ερμήνευσαν οι εξαιρετικοί Αργυρώ Καπαρού & Θοδωρής Βουτσικάκης, όπως «Μην πάμε πουθενά απόψε», «Σωτηρία της ψυχής» (Σ. Κραουνάκη - Λ. Νικολακοπούλου) και πολλά άλλα.

Η Αργυρώ Καπαρού, που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στη Σπείρα Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη, έχει στο ενεργητικό της έναν προσωπικό δίσκο με τίτλο «Χειρολαβές» σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Ο Θεσσαλονικιός Θοδωρής Βουτσικάκης μετρά ήδη αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες (D. Pontes, Λ. Νικολακοπούλου, Ν. Κυπουργός, Δ. Μαραμής, ΚΘΒΕ, ΣΟΔΘ, κ.ά.), ενώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική δισκογραφία το 2104 με το άλμπουμ «Αισθηματική ηλικία» σε μουσική του Δ. Μαραμή, στίχους των Μ. Γκανά, Σ. Τριβιζά και ποίηση των Ν.Α. Ασλάνογλου και Ν. Λαπαθιώτη.

Έκτακτη καλεσμένη της βραδιάς ήταν η Ζωή Παπαδοπούλου, στην επερχόμενη δισκογραφική δουλειά της οποίας θα περιλαμβάνονται και στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου, μελοποιημένοι από το Χρήστο Νικολόπουλο, που ήταν παρών στη βραδιά. Η Ζωή Παπαδοπούλου τραγούδησε το πρώτο τραγούδι της συνεργασίας αυτής που ήδη έχει ακουστεί αρκετά, με τίτλο «Ό,τι ανέβασε η καρδιά», αλλά και τα «Πίστα από φώσφορο» (Θ. Μικρούτσικου - Λ. Νικολακοπούλου) και «Σίδερο με ατμό» (Σ. Κραουνάκη - Λ. Νικολακοπούλου).

Έπαιξαν: Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο, Βασίλης Δρογκάρης ακορντεόν & Παντελής Ντζιάλας κιθάρες & ενορχήστρωση.

Οι «Βραδιές λόγου & μουσικής» με τη Λίνα Νικολακοπούλου θα συνεχιστούν για δυο ακόμα Τετάρτες «για να υπάρχει πάντα ένα αναμμένο φως στη σκέψη μας κι ένα σημείο συνάντησης γύρω από πρόσωπα, λόγια και τραγούδια που μάς δίνουν χαρά και δύναμη», όπως σημειώνει η ίδια.

Info:


Τετάρτη 22 Μαρτίου (Θάνος Μικρούτσικος & Μυρσίνη Ζορμπά) & 29 Μαρτίου (Μάρω Δούκα)
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!