Μάγεψε η Ελένη Δήμου στη Λίμνη Καϊάφα

Μια σπουδαία ερμηνεύτρια σε ένα μαγικό τοπίο χάρισε μοναδικές στιγμές στο κοινό!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα αυτά στο πλαίσιο της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιείται στα Μακρίσια Ολυμπίας υπό την έμπνευση και επιμέλεια του μουσικού παραγωγού και στιχουργού Γιάννη Τζουανόπουλου. Μια γιορτή που πλέον κλείνει 25 χρόνια έχοντας δρέψει καλλιτεχνικές δάφνες αλλά και μεγάλη αποδοχή.

Η παράσταση της Δήμου εγκαινίασε έναν νέο κύκλο εκδηλώσεων που θα συντελούνται κάθε χρόνο στον ευλογημένο από τη φύση πανέμορφο χώρο της Λίμνης Καϊάφα που μαζί με αυτήν στα Μακρίσια θα συγκροτούν ένα ζηλευτό Φεστιβάλ.

Η φετινή παρουσία της Ελένη Δήμου σε συνδυασμό με αυτή του Γιάννη Πλούταρχου στα Μακρίσια όπου ερμήνευσε στιγμές από τη διαδρομή του ανεπανάληπτου Στέλιου Καζαντζίδη, και η αποδοχή που είχαν, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική αλλά και ουσία της όλης «πρότασης».

Η Ελένη Δήμου με τις ερμηνείες και την αμεσότητά της άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις. Τραγουδίστρια με Τ κεφαλαίο. Με την πρώτη φράση καταλαβαίνεις αμέσως ποιος τραγουδάει ενώ την ίδια ώρα  με την άρθρωση και την εκφραστικότητά της δε χάνεις συλλαβή από το τραγούδι, ακούς καθάρια όλο το στίχο και αντιλαμβάνεσαι κάθε πτυχή του.

Ερμήνευσε τα αγαπημένα δικά της (Πάρε με, Ετοιμάζω ταξίδι, Δε με νοιάζει, Ανησυχώ, Προσωπικά κ.ά) που υπογράφουν ξεχωριστοί δημιουργοί, στάθηκε όμως και στον Ανδριόπουλο και στο  Ζαμπέτα και στον Καλαμίτση και παράλληλα ανταποκρίθηκε και σε «παραγγελιές» των θεατών.

Παρουσίασε ένα καινούργιο τραγούδι, με τον αβανταδόρικο τίτλο «Σε καταργώ» σε στίχους Τασούλας Θωμαΐδου, που καταχειροκροτήθηκε και συγκίνησε με την ευαίσθητη «εισαγωγή» της στο «Του ήλιου ο γιος» του Μιχάλη Τζουγανάκη και του Τζουανόπουλου, το οποίο αφιερώθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η Δήμου έκλεισε «μεστά» με το «Άνθρωποι μονάχοι».

Τη συντρόφευσαν ιδανικά οι εξαιρετικοί μουσικοί Σπύρος Παγιάτης στο πιάνο και Σπύρος Βλάχος στην κιθάρα αλλά και ο ανερχόμενος Θάνος Ολύμπιος που ντουετάρισε μαζί της στα «Πάρε πασά μου» και «Ποτέ, ποτέ, ποτέ».

Ο τελευταίος άνοιξε με αρτιότητα τη βραδιά -συνοδευόμενος από τον κιθαρίστα Χρήστο Χλη-  μαζί με τον Χρήστο Ρενιέρη.

Το φινάλε της εκδήλωσης έδωσε με «ηλεκτρονική» χορευτική ματιά ο νεαρός ταλαντούχος Έλληνας dj Γιώργος twopasttenπου  ζει στη Φλόριδα. Κρίμα που δεν έμειναν πολλοί για να τον απολαύσουν. Οι τυχεροί πάντως που τον άκουσαν, «κατάλαβαν!».

Υποδειγματικός ο Γιάννης Τζουανόπουλος σε ρόλο συντονιστή και παρουσιαστή, υπογράμμισε τη  σημασία και τα μηνύματα της «Γιορτής»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!