HXOS EIKONA SHOW 2022 στα όρια της τεχνολογίας και της τέχνης

Η μεγαλύτερη έκθεση ήχου και εικόνας, το Hxos Eikona Show 2022 πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου σε νέο χώρο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την ίδια ανατριχίλα που ένοιωσα πιτσιρικάς όταν άκουσα τη φωνή του Elvis στο Love Me Tender μόλις ο πατέρας μου πάτησε το play του κασετοφώνου για να τεστάρουμε τη νέα τότε υπερσύγχρονη κασέτα χρωμίου της Basf που έφερε ο θείος μου στο σπίτι, το ίδιο συναίσθημα με κυρίευσε όταν μπήκα στην αίθουσα του Lab 12 με συσκευές ήχου υψηλής πιστότητας. Ήταν η στιγμή που άκουσα πάλι τόσο καθαρά και ζωντανά την ανάσα του Presley στο Fever και καθηλώθηκα όπως και όλοι όσοι βρίσκονται εκεί και είχαν γεμίσει την αίθουσα με τους λαμπάτους ενισχυτές.

IMG 4410

Η μεγαλύτερη έκθεση ήχου και εικόνας, το Hxos Eikona Show 2022 πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου σε νέο χώρο, στο Civitel Olympic Hotel, στο Μαρούσι, με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς η προσέλευση ξεπέρασε κατά πολύ τις 5.000 προσκλήσεις ελευθέρας εισόδου που ήταν το όριο και διατέθηκαν ηλεκτρονικά στους λάτρεις του high-end.

IMG 4423 FOTIADIS
 Ο εκδότης του Hxos+SoundVision και διοργανωτής του Hxos Eikona Show 2022 Φώτης Φωτιάδης (στο μέσον) συνομιλεί με συνεργάτες από το εξωτερικό.

Είναι μια παραδοσιακή εδώ και χρόνια έκθεση που διοργανώνει το περιοδικό Hxos+Sound Vision που εκδίδει ο κ. Φώτης Φωτιάδης - το επίσημο περιοδικό της EISA στην Ελλάδα. Το high end show επέστρεψε εμφατικά και με sold out μετά την καραντίνα των δύο χρόνων που όλοι βιώσαμε ανεβάζοντας την ποιότητά της σε νέο και καλύτερο χώρο με πολλές αποκλειστικότητες και καινοτομίες που χάρηκαν το Σαββατοκύριακο οι λάτρεις του ήχου και της εικόνας.

IMG 4425 YPODOXH
To κορίτσι της υποδοχής με το όμορφο χαμόγελο

Σε ειδικά διαμορφωμένα χώρους η έκθεση εκτεινόταν σε 5 ορόφους ενώ επίσης υπήρχε μια πρόγευση για τους επισκέπτες στο ισόγειο όπου η υποδοχή ήταν εξαιρετικά όμορφη και ζεστή.
Στον 4ο όροφο περίμεναν μεταξύ άλλων μηχανημάτων ήχου και εικόνας και βινύλια! Για πρώτη φορά η έκθεση ανταποκρινόμενη στη επιστροφή στον αναλογικό ήχο φιλοξένησε δίσκους βινυλίου σε συνεργασία με το νέο κατάστημα δίσκων που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας, το BeBop του Λουκά Δημητρέλου γνωστός από το Beton7 Αrt Radio. Δίσκοι jazz, audiophile, made in japan, ειδικές επανεκδόσεις και ρεπερτόριο από τα διάφορα είδη μουσικής (soul, blues, alternative, psychedelic, reggae, classical, world) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης.

IMG 4395 BEBOP
Βινύλια υψηλής ποιότητας για πρώτη φορά στο Hxos Eikona Show 2022

Όλες οι νέες τάσεις της τεχνολογίας ήταν συγκεντρωμένες στην έκθεση αυτή. Οι νέες τηλεοράσεις, πικάπ, ενισχυτές, ηχεία, προβολείς, οπτικοακουστικός εξοπλισμός, gadgets, 8K HDR TVs, με OLED και με προβολές, αξεσουάρ και ότι άλλο συνθέτουν την εξέλιξη στον ήχο και την εικόνα, ένα αληθινό high-end show όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στους διάφορους χώρους καθισμένοι αναπαυτικά στις θέσεις τους τεστάροντας τις δυνατότητες των μηχανημάτων.

IMG 4421

Όλες οι τεχνολογικά προηγμένες λύσεις για καλύτερη διαβίωση στο σπίτι με μουσική, home cinema και μεγάλη εικόνα ήταν εκεί μπροστά στα μάτια των φίλων της τεχνολογίας, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας μέσα από διαφορετικά είδη μουσικής που παρουσίασαν κορυφαία συστημάτα αναπαραγωγής και κινηματογραφικές ταινίες υψηλής ποιότητας σε μεγάλη εικόνα.

IMG 4390 HILENCE

Τα όρια της τεχνολογίας και της τέχνης ήταν εκεί σε ένα σύγχρονο και μοντέρνας αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο, σε έξι διαφορετικά επίπεδα και σε πολλά τετραγωνικά μέτρα όπου ακούσουμε και είδαμε τα τελευταία μοντέλα της τεχνολογίας που μας συναρπάζει.

Συμμετείχαν όλα τα μεγάλα brands της αγοράς όπως: Samsung, Philips, Huawei, Hisense, Marantz, Denon, iFi Audio, Bowers & Wilkins, FiiO, Musical Fidelity, BOSE, Panasonic, Technics, βραβευμένες συσκευές με EISA και δεκάδες ακόμη κατασκευαστές hi-fi και high-end.

IMG 4394

*Φωτογραφίες : Γιάννης Αλεξίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!