Ejekt Festival 2015: Χορός και κέφι μέσα στην κρίση

(PHOTOS & VIDEO) Ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ που τα τελευταία χρόνια έχει φέρει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
έλαβε χώρα χθες στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο. Φυσικά και μιλάμε για το Ejekt Festival, το «περήφανο παιδί» της Detox Events που από το 2005 και μετά, αποτελεί μια μουσική όαση στην καρδιά της Αθήνας.

Οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που έχουν παρελάσει από τη σκηνή του Ejekt είναι πολλά: The Chemical Brothers, New Order, Hooverphonic, Beastie Boys, James, Faith No More, Amy Winehouse είναι μόνο μερικά από αυτά που ξεχώρισαν. Οι κοινωνικοοικονομικές αναταράξεις δεν άφησαν ανεπηρέαστο και το Ejekt, που ύστερα από μία λιτή ανακοίνωση, άλλαξε χώρο διεξαγωγής από την Πλατεία Νερού, στο Γήπεδο του Tae Kwon Do. Μικρή διαφορά χιλιομετρικά, μεγάλη όσο αφορά τον περιβάλλοντα χώρο. Κακά τα ψέματα, τα μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ έχουν συνδυαστεί με ανοιχτούς χώρους, λίγο πράσινο ή λίγη θάλασσα, και πολύ λιγότερο με ένα χώρο με τοίχους και οροφή. Γνωρίζοντας κάτι τέτοιο όμως οι διοργανωτές, κατάφεραν να αξιοποιήσουν το κλειστό γήπεδο στο έπακρο, κάνοντάς μας να ξεχάσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο μπορούσε να δημιουργήσει το περιοριστικό στοιχείο αυτού.

Γύρω στις 5 το απόγευμα, οι «δικοί μας» Night Knight εμφανίστηκαν στη σκηνή με alternative/indie ήχους και φοβερές εκτελέσεις, κατάφεραν να κεντρίσουν την προσοχή του, λίγου εκείνη την ώρα, κόσμου και να αρχίσουν κουβέντες γύρω από το αν «τα παιδιά είναι Έλληνες». Τη σκυτάλη έπειτα πήραν οι Moon Duo, με τη γνωστή ροκ/ψυχεδελική μουσική τους, που παρά τη δυναμική που είχαν, δεν κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο που μέχρι εκείνο το σημείο φαινόταν λίγο μουδιασμένος. Ακολούθησαν οι Glasvegas, γνωστοί στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες εμφανίσεις τους. Το κοινό τους αγκάλιασε αμέσως, αν και προς το τέλος της εμφάνισής τους, έδειξαν να κάνουν κοιλιά. Μερικά λεπτά μεσολάβησαν μέχρι να βγουν με τη σειρά τους οι Kadebostany στη σκηνή. Αν κάποιος δεν ήξερε για τις μπάντες που θα ακολουθούσαν, μπορούσε να πει πως αυτοί ήταν οι headliners του φετινού Ejekt. Τραγούδια που ο κόσμος αγαπούσε, μελωδίες χορευτικές και ξεσηκωτικές, και η ύπαρξη των χάλκινων πνευστών, έδινε στον ήχο τους μια πινελιά Βαλκανίων, παρότι Ελβετοί. Εξαιρετική σκηνική παρουσία και από τη frontwoman τους, την Amina, που με στρατιωτική περιβολή από τη χώρα του Kadebostan (!), ξεσήκωνε τον κόσμο που μέχρι εκείνη την ώρα είχε κατακλύσει το χώρο.

Καλοί οι Kadebostany αλλά, κακά τα ψέματα, το μεγαλύτερο μερίδιο του κόσμου πήγε χθες στο Φάληρο για να δει και να ακούσει αυτό που θα ακολουθούσε. Τον Parov Stellar μαζί με τη μπάντα του, που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό όσο ελάχιστοι καλλιτέχνες. Με ένα σετ που άγγιζε τις δύο ώρες και με κομμάτια όπως το All Night και το Booty Swing, έκανε τον κόσμο να χοροπηδάει, να χορεύει και σίγουρα να ξεχάσει όποια προβλήματα κουβαλούσε ο καθένας μέχρι τη στιγμή που βγήκε στη σκηνή. Ίσως ο χώρος να αδίκησε τη μπάντα του Parov Stellar στο να ακουστεί «κρυστάλλινα», αλλά μικρή σημασία έχει αυτό, μιας και το vibe αλλά και η χορευτική διάθεση είχε ήδη εξαπλωθεί και από εκεί και πέρα έπρεπε να συμβούν σημεία και τέρατα για να σταματήσει το κέφι και το τραγούδι.

Οι Ace2Ace ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να παραλάβουν ένα κοινό που εξακολουθούσε να χορεύει, και με τις electro και dance μίξεις τους το κατάφεραν και με το παραπάνω. Γνωστά τραγούδια καλλιτεχνών της electro παγκόσμιας σκηνής, γέμισαν τον χώρο κι έδωσαν μια club διάθεση με πυροτεχνήματα και έντονα χρώματα να «χορεύουν» στις γιγαντοοθόνες. Κάπου κοντά στη μιάμιση, ομολογουμένως περασμένη ώρα, ο Steve Aoki, κατά κόσμο Kid Millionaire, μας έδωσε να καταλάβουμε πως γίνονται τα αμερικάνικα πάρτυ που βλέπουμε στις ταινίες και όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, θέλαμε μια φορά στη ζωή μας να το ζήσουμε. Μετά το χθεσινό, μπορούμε να πούμε πως βγήκε από τη λίστα αυτών που πρέπει κάποιος να κάνει μέχρι τα 40 του. Ιπτάμενες τούρτες, concept προβολές στις οθόνες, ακόμα και απόσπασμα από το Lion King είδαμε κατά τη διάρκεια του φαντασμαγορικού show του Aoki. Προς έκπληξη πολλών, μάθαμε πως ο Aoki, λίγο πριν την εμφάνισή του έκανε βόλτα μόνος του στο Σύνταγμα εν μέσω επεισοδίων, θέλοντας να ζήσει την ελληνική πραγματικότητα από πρώτο χέρι. Και αν κρίνουμε από τον μετέπειτα «στολισμό» του με την ελληνική σημαία, μάλλον διασκέδασε την εμπειρία του.

Αναλογιζόμενοι την μεγάλη χθεσινή επιτυχία του φεστιβάλ και σε κλειστό χώρο, μια μόνο ερώτηση γεννάται στα κεφάλια μας: γιατί να περιμένουμε το καλοκαίρι για κάτι τόσο λαμπερό και μουσικά άρτιο. Και το χειμώνα εδώ θα είμαστε. Για να δούμε…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!