Είδαμε και ακούσαμε το «Ηλεκτρικό Καλοκαίρι» στο City Garden

«Τραγούδια γεμάτα συναισθήματα, αποκαλυπτικά, ανατρεπτικά αλλά και σαρκαστικά»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παραμονή των εκλογών, είδαμε και, κυρίως, ακούσαμε το ΄΄Ηλεκτρικό καλοκαίρι΄΄ στον όμορφο χώρο του City Garden Festival

Μια εξαιρετική παραγωγή που σχεδίασε ο Μιχάλης Κουμπιός, με κεντρικό άξονα τον ηλεκτρικό ήχο. Όπως χρακτηριστικά γράφτηκε για την παράσταση: « Όταν ο ελληνικός ποιητικός στίχος έσμιξε με τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο γεννήθηκαν σπουδαία διαχρονικά τραγούδια.Τραγούδια γεμάτα συναισθήματα, αποκαλυπτικά, ανατρεπτικά αλλά και σαρκαστικά»

Μια σειρά από εκπροσώπους της ηλεκτρικής και όχι μόνο σκηνής έδωσε το παρόν, παρουσιάζοντας ελληνικά τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε. Ηθύνων νούς για τον ηλεκτρικό ήχο των τραγουδιών ο Αντώνης Μιτζέλος επικεφαλης μιας καλοκουρδισμένης μπάντας που έπαιξε καταπληκτικά, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στην παράσταση.

Την βραδιά άνοιξε ο Χρήστος Θηβαίος με τις ΄΄Μέρες αδέσποτες΄΄ από την εποχή των Συνήθων Υπόπτων. Ακολούθησε ο ΄΄Γορίλας΄΄ με τον Χρήστο Θηβαίο σε πολύ καλή φόρμα να παίρνει το κοινό με το μέρος του. Ακολούθησε ο Θοδωρής Κοτονιάς με μια σειρά από έντεχνα ελληνικά τραγούδια, που αγαπήσαμε κωρίως από τον Νίκο Παπάζογλου, διαποτισμένα από τον ηλεκτρικό ήχο της βραδιάς. Ο Δημήτρης Μητσοτάκης των Ενδελέχεια ήταν εξαιρετικός στη συνέχεια με μια σειρά από δικά του, κυρίως, τραγουδια, ενώ ο Αντώνης Μιτζέλος τραγούδησε τρία δικά του τραγούδια που έγιναν επιτυχίες από τις φωνές της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Γιάννη Κότσιρα. Τα Κίτρινα Ποδήλατα στη συνέχεια απογείωσαν την βραδιά κάνοντας μικρούς και μεγάλους να σηκωθουν όρθιοι και να τραγουδήσουν μαζί τους ΄΄Θα πάρω φόρα΄΄.

Πιο cool, όπως πάντα, ο Μανώλης Φάμελλος μας τραβηξε στο δικό του ΄΄Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι΄΄ και άλλα τραγούδια του, ενώ στην σκηνή τον διαδέχτηκε ο Βασίλης Σπυρόπουλος του ιστορικού συγκροτήματος ΄΄Σπυριδούλα΄΄, αποδεικνύοντας ότι το ροκ δεν έχει ηλικία. Οσο για τον Δημητρη Πουλικάκο που έκλεισε την βραδιά , δεν υπάρχουν λόγια. Ο ΄΄Θείος Νώντας΄΄ είναι μια μορφή μοναδική για την ελληνική μουσική σκηνή. Αυτοσαρκαζόμενος, ουσιαστικός, μουσικος, έκανε όλο το κοινό να κρεμαστεί από το στόμα του, είτε τραγουδούσε, είτε μιλούσε ανάμεσα στα τραγούδια. Ο Δημήτρης Πουλικάκος είναι ένας ζωντανός μύθος, μια μορφή από αυτές που δεν επαναλαμβάνονται, ένας άνθρωπος που με τη μουσική του και τη στάση ζωής του έδωσε ουσιαστική υπόσταση στην ελληνική ροκ σκηνή του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Συναρπαστικός. Θα μπορούσαμε να τον απολαμβάνουμε επί σκηνής για ώρες.

Μια παραγωγή καλοστημένη, στηριγμένη σε μια ιδέα, που υποστήριξαν πολύ καλά όσοι συμμετείχαν.

Στο ΄΄Ηλεκτρικό καλοκαίρι΄΄ συμμετείχαν και έπαιξαν οι μουσικοί:

Αντώνης Μιτζέλος: τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις
Μάξιμος Δράκος: πιάνο
Καλλίστρατος Δρακόπουλος: τύμπανα
Διαμαντής Καλαφατιάδης: πλήκτρα, πιάνο
Σάκης Κατσάτσος: μπάσο
Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος: τύμπανα

Βαγγέλης Σταθόπουλος: ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!