Active Member στην Τεχνόπολις (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Εδώ λοιπόν, θα μοιραστώ μια ιστορία μαζί σου, που 'ναι σα να συνέβη χθες και ορκίσου αν σε…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

πειράξει τόσο που ντραπείς, πουθενά να μη τη πεις… » Με το «Γιορτασιά στο Ηλιοπέρβολο» –για τα όμορφα, τα καλά, τα παράξενα και τα δύσκολα- οι Active Member γιορτάζουν το ότι άντεξαν από τον Ιούνιο του 1992 να τηρούν τον δρόμο που χαράζει το Low Bap. Δηλαδή να «στηρίζουν το λόγο τους με τη ζωή τους και τη ζωή τους με το λόγο τους». «Οι στίχοι τους κι η μουσική, πόρνες στο κόκκινο χαλί για τους πελάτες. Παντού νταβάδες χορηγοί, γιατί η ντροπή στον τόπο αυτό πάντα είχε πλάτες». Ήταν το πρώτο τραγούδι, μετά από την προβολή ενός μικρού μήκους βίντεο-ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια των Active Member.

Μετρώντας λοιπόν αντίστροφα από το 20, στην σκηνή ανέβηκαν η Sadahzinia (που μπήκε στον μήνα της), ο B.D Foxmoor και οι καλεσμένοι συνεργάτες τους (Brak, Dj Moya, Jam o an, Ramon) και τραγούδησαν στον -παρά τους δύσκολους καιρούς- γεμάτο χώρο. Τα «ενοχλητικά» τους ποιήματα ήχησαν στο Γκάζι που δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια ακούσματα. Τα «Τι άλλο φοβάσαι», «Πόρνες στο κόκκινο χαλί», «Πάμε (Guantanamo)», «Στου hip hop την ολόμαυρη ράχη», «Φύλακας Άγγελος», «Πρεμιέρα», «Φυσάει κόντρα», «Δεν είμαι κανενός», «Χρέωσε τα στη Φωτιά», «Άκου Μάνα», «Η Μελωδία της Παρακμής», «Στη Χάση και στη Φέξη», «Το Σκιάχτρο», «Έξω από την πόρτα μας», και φυσικά το «Πίσω δε γυρνάω», ήταν-είναι μόνο ορισμένα από αυτά, που ενώ πριν κάποια χρόνια χαρακτηρίστηκαν γραφικά ή υπερβολικά, καθίστανται πλέον καταγγελίες για τους φασίστες, την αστυνομική βία και το lifestyle, νύξεις για όσους ενώ υπήρξαν η αυτοαποκαλήθηκαν «αυθεντικοί» τελικά λοξοδρόμησαν, και πηγές δύναμης για όσους εξακολουθούν να «ξεκολλάνε από την μιζέρια τους» και συνεχίζουν αλλά και για όσους άδικα βρίσκονται στις φυλακές.

Το σίγουρο είναι ότι οι Active Member δεν υπολείπονται στον τρόπο που μεταδίδουν τις αξίες τους. Χρόνια τους πολλά λοιπόν, και αναμένουμε το ντοκιμαντέρ της «Γιορτασιάς στο Ηλιοπέρβολο», τα επόμενα live τους στις 21/9 στη Ραφήνα και στις 22/9 στον Αγ. Δημήτριο, και φυσικά την επόμενη δουλειά τους ένα «οπλοστάσιο» τραγουδιών, το «Αρσενάλι».

Φωτογραφίες, video: Πάνος Παπαϊωάννου


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!